‘Cantuccini’ småkager med chokolade & nødder

Sprøde, lækre og utroligt smagfulde af den mørke chokolade og den økologiske appelsin. 😀 Det er to smage der supplerer hinanden godt – med friskheden fra appelsinen og den bitre chokolade, gør at kagerne ikke bliver for søde, på trods af det sukkerindhold de har. Dyp kagerne i en god kop te, varm chokolade eller kaffe 😉 .. 

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 60 stk.

Ingredienser
2 æg
190 g. rørsukker
½ vaniljestang
1/4 tsk. salt
Skal af 1 øko appelsin
50 g. hasselnødder
50 g. mandler
50 g. god 70-80% chokolade
250 g. hvedemel

Fremgangsmåde
Rist nødderne på en pande, ved svag varme, til de begynder at få en lidt mørkere farve. Hak dem meget groft, når de er kølet lidt af.

Gnub hasselnødderne, så den løse skal ikke kommer med ned i dejen. Hak den mørke chokolade mellem-groft.

Vej de ingredienser af som du skal bruge. Bland nødder med den hakkede chokolade og melet.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en skarp kniv og “mos” det sammen med en tsk. af den afvejede sukker.

Skyl appelsinen og riv den fint, kun lige til du når til den hvide skal. Pisk æg, sukker, vaniljesukker, salt og appelsinskal til en luftig, cremet masse.

Rør forsigtigt lidt efter lidt melet i, sammen med mandlerne og den hakkede mørke chokolade.

Dejen skal være let klistret.

På et meldrysset bord formes dejen til et “brød” på ca. 5 cm. bredde. Brug også mel til fingrene.

Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Dup brødene med lidt vand.

Kagerne bages i 20 min ved 190 grader.

Tag dem ud af ovnen, skær brødene i skrå skiver som ca. har 1 cm. tykkelse. Det giver klart det bedste resultat.

Sæt kagerne på bagepladen igen, men med lidt afstand fra hinanden. De bages på 175 grader i ca. 12-14 min.

De står og bliver sprøde imens de køler af på en bagerist.

Server afkølede.

Tip!
Nødderne i disse småkager, kan varieres efter smag. Fx kan du i stedet for hasselnødder og mandler anvende paranødder og cashewnødder.

Du kan også anvende en lysere chokolade, der er mindre kraftig i smagen end denne, hvis det er at foretrække. Jeg synes bare det er lækkert med den lidt mere bitre chokolade til de søde kager.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Lotte Steenfeldt says:

    Skal mandlerne også ristes, afskalles og hakkes? Eller kun hasselnødderne?
    Vh Lotte S

    • linelomholt says:

      Hej Lotte,
      Det er kun hasselnødderne, netop fordi deres skal er så tynd. Du kan også sagtens koge mandlerne på forhånd og smutte dem (inden du rister dem), så de ingen skal har på. Men det er slet ikke nødvendigt 🙂

      /Line.

Speak Your Mind

*