Friske asparges med sauce Hollandaise & baconknas

Det her er en super lækker forret, der emmer så meget af sol og sommer! Den smager dejligt og selvfølgelig allerbedst, hvis du har overskuddet til at lave din egen Hollandaise. Har du ikke det, køb dig evt. til en god én. Det røgede bacon harmonerer super godt, med den fede og let syrlige Hollandaise, de friske sprøde asparges – og så er det en forret, der er nem at gå til og som du nemt kan vinde point på! Mums 😉

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
1 stort bt. grønne asparges (3-4 pr. prs)
1 stort bt. hvide asparges (3-4 pr. prs)

150-200 g. røget bacon skåret i tern
1 portion Hollandaise – se fx HER

Pynt
Friske urter – fx brøndkarse eller skovsyre

Fremgangsmåde
Start med at lave Hollandaisen, hvis du har valgt at lave den selv (opskriften kan findes HER). Ellers luner du den bare, så det passer med at du skal servere retten.

Knæk de friske asparges, hvor de knækker natuligt. Skræl de yderste lag af hvide asparges og skyl dem alle sammen.

Fyld en gryde godt op med vand og tilsæt lidt salt, til blancheringen af de friske asparges. Baconet steges helt sprødt på en varm pande og hakkes meget fint eller køres til det er findelt i en minihakker. Pas dog på, at det ikke bliver blendet for meget 😉

Når vandet koger til aspargene, blancheres de evt. i samme gryde, men de hvide, skal have lidt længere end de grønne, alt efter hvor tykke de selvfølgelig er.

De grønne skal blot op at koge og derefter under koldt vand, simpelthen for at stoppe tilberedningen.

Urterne skylles og gør klar til anretning. Jeg beregnede 4 af hver slags asparges pr. person. Derefter toppes de, som på billedet med den lækre Hollandaise, det knuste bacon og de friske urter.

Tip!
Du kan sagtens nøjes fx bare med de grønne asparges. Men brug da evt lidt flere, end kun 4 pr. person.

I stedet for bacon, kunne jeg også forestille mig, at sprødstegt Serrano, Pancetta eller Parmaskinke, ville være lækkert, da de alle sammen har hver sin karakteristiske smag.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*