Lette & luftige spinatboller med hytteost

En god måde, at inddrage grøntsager i bagværk – specielt imens det er i sæson, hvor det er billigt og smager af mest. Disse boller er super gode, lette og luftige – samtidigt med at de smager rigtigt godt, og smagen af spinat på ingen måde er for gennemtrængende. De er gode som morgen – eller sandwichboller, specielt fordi de indeholder hytteost som er proteinrigt og derfor giver de en god mæthed 😀 ..

Opskriften er til 12 boller

Lette og luftige spinatboller

Klik for større version.

Ingredienser
25 g. gær
2½ dl. lunken vand
100 g. frisk spinat
125 g. hytteost
1 tsk. salt
1 tsk. sukker el. honning
100 g. grahamsmel
ca. 350 g. hvedemel

Desuden
1 æg til pensling

Fremgangsmåde
Start med at skylle den friske spinat grundigt, og sæt den til afdrypning.

Imens smuldres gæren i en røreskål, og den røres efterfølgende ud i den lunkne vand.

Hak spinaten fint og bland det sammen med gærblandingen. Dertil tilsættes hytteosten, salt, sukker og den grove mel.

Rør det sammen og tilsæt nu lidt efter lidt, hvedemelet, til dejen har en let og luftig konsistens. Det gør ikke noget, at den er let klæbrig.

Sæt dejen til hævning under et vådt klæde i cirka 45 minutter.

Ælt dejen let, på et meldrysset bord, men uden at presse alt luften ud af det.

Form dejen til 12 boller, og fordel dem på en bagepapirs beklædt bradepande. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Imens forvarmes ovnen til 200 grader, ved almindelig varme, og bollerne pensles med sammenpisket æg.

Bag dem i ca. 15 minutter, til de er let gyldne og lad dem køle af, på en bagerist.

Tip!
Du kan også anvende samme mængde frossen spinat, i stedet for den friske.

Bager du disse boller med dét formål, at de skal anvendes til sandwich, fx til madpakken, kan du alternativt lave 6-8 store boller ud af opskriften, i stedet for 12 mellemstore.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Hej
    kan man undvære eller komme noget andet i end hytteost?

    • linelomholt says:

      Jeg har ikke prøvet opskriften, med andet end hytteost. Men jeg kunne dog forestille mig, at bollerne måske ikke ville blive ligeså luftige og lækre, hvis du undlod at tilsætte det 🙂

  2. Kan de fryses ved du det

    • linelomholt says:

      Hej Jill,
      Det burde du sagtens kunne.

      Når du varmer dem op igen efter frysning, vil jeg dog anbefale at du tilfører lidt fugt i ovnen, under bagningen, så de ikke bliver tørre i det 🙂

Speak Your Mind

*