Grove & luftige rugfler

Dette er en opskrift, hvor man ikke nødvendigvis kun kan tilberede små brød, ud af dejen, men også forme dem som boller, som et helt brød, og meget mere 😀 Brødet har en sødlig smag, fordi der i dejen tilsættes honning, som gør at brødet er velegnet til mange forskellige retter, og specielt som et sundt alternativ til det hvide brød i madpakken.. 

Opskriften er til ca. 12 stk.

Rugfler1

Klik for større version.

Ingredienser
25 g gær
1½ dl. vand (lunkent)
1½ dl. syrnet mælkeprodukt*
1½ spsk. honning
1 spsk. olie
½ tsk salt
200 g rug el. – grahamsmel
250 g hvedemel

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt, honning og rug – eller grahamsmel. Rør dejen lidt mere.

Kom hvedemel i, først halvdelen og derefter resten, lidt efter lidt.

Vær meget opmærksom på dejens konsistens, før det hele tilsættes. Det kan meget vel være at du slet ikke får brug for at tilsætte alt melet.

Ælt dejen til en glat dej. Lad dejen hæve et lunt og tildækket i en times tid. Gerne længere.

Dejen rulles ud til to flade “firkanter”, som hver skæres ud i ca. 12 stykker. De må gerne være ½-1 hel cm. tykke.

Lad rugflerne hæve på en bagepapirs beklædt bradepande i 30 min.

Pensl dem med vand, prik dem med en gaffel og drys evt. havregryn, kerner eller frø over brødene.

Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.

Tip!
*Syrnet mælkeprodukt kan være kærnemælk, tykmælk, ylette, skyr, fromage frais osv. osv.

Rugfler er særlig velegnet til mellemmåltider eller madpakken – de er også super gode at spise til en gang lækker chili con carne eller fx en cremet aspargessuppe.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*