Rigtig ‘varm chokolade’ lavet på mørk chokolade

Varm chokolade, er én af de ting, hvor det er mindst ligeså nemt at lave, som den klassiske udgave, hvor den varme mælk røres op med kakao og sukker. Smag på den varme chokolade under tilberedningen, da det godt kan være at du skal justere mængden af mælk lidt – alt efter hvor kraftig i smagen, du gerne selv vil have din varme chokolade 😀 ..

Varm chokolade1

Klik for større version.

Opskriften er til 2 store glas

Ingredienser
5-6 dl. let/minimælk
80 g. mørk chokolade 65-7o%
2 tsk vaniljesukker
1-1½ spk. rørsukker

Desuden
Letpisket flødeskum
revet 70% chokolade
– eller sukkerfrit kakaodrys

Fremgangsmåde
Bland mælk, vaniljesukker og rørsukker i en gryde. Varm blandingen op, under konstant omrøring.

Når blandingen er begyndt at blive varm, tages den af varmen og den mørke chokolade tilsættes.

Chokoladen skal bare have lov til at smelte nede i den varme mælk.

Hæld det i en kop og top den varme chokolade med letpisket flødeskum og lidt revet mørk chokolade eller kakaodrys, (uden tilsat sukker).

Tip!
Anvend en chokolade af god kvalitet – der kan virkelig smages forskel på om det er den helt billige, du har anvendt, eller om du har givet lidt mere for den.

Jeg anvendte ‘Bjørnsteds’ økologiske chokolade med 70% – kan købes i både Føtex og Netto.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*