Simpelt, nemt og lækkert. Det beskriver meget godt disse müslibars; har du ikke lige alle ingredienserne derhjemme, kan du anvende dem du nu har. Du kan både anvende andre typer nødder, kerner samt tørret frugt, end der er angivet i opskriften. Opskriften er fra The Foodclubs lækre kogebog og er helt suveræn, derfor har jeg faktisk bare fulgt den slavisk. For en gangs skyld, uden de store ændringer 😉 …
Opskriften er til 12 stk.
Ingredienser
50 g. mandler
75 g. cashewnødder (usaltede)
25 g. græskarkerner
75 g. tørrede abrikoser
150 g. (glutenfrie) havregryn
1,2 dl. rismaltsirup
½ vaniljestang (indholdet deraf)
1 tsk. stødt kanel
1 knp. salt
Desuden
80 g. 80% chokolade
1 spk. kokosolie.
Fremgangsmåde
Start med at veje alle ingredienserne af. Hak nu mandlerne, cashewnødder og græskarker groft.
Abrikoserne skæres i mindre stykker, hvorefter at alle de afvejede ingredienser blandes sammen, til én klistret masse.
Beklæd en 20×20 cm. form med bagepapir og fordel massen deri. Er den større end angivet, kan du bare lade vær, med at fylde den helt ud.
Tryk det let sammen, så det bliver kompakt hele vejen rundt.
Bag den i 20-25 minutter, i en forvarmet ovn på 200 graders almindelig varme. Den bages, til den er gylden i kanterne.
Efter at den er kølet helt af, smeltes chokoladen sammen med kokosolien. Hæld det over müslibarerne og sæt det på køl, til det er stivnet.
Her skæres den ud i små barer, og de opbevares på køl, til de skal spises.
Tip!
Det er ifølge opskriften, meningen, at chokoladen skal lægges ovenpå müslien.
Men for mig, gik det lige igennem; hvilket faktisk ikke gjorde noget, selvom det nok ikke var meningen, fik mine müslbarer chokoladebund frem for chokoladelåg. Det er lidt anderledes, men også ret lækkert.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind