‘Paleo’ vafler med kanelskyr & friske bær

Super lækre, glutenfrie og utroligt mættende vafler. 😀 Derudover er det et noget sundere alternativ, til de klassiske sukker – og fedtholdige vafler, og så smager de SÅ meget bedre. De kan både serveres som en del af et morgenmåltid, brunch eller som en lækker (sund) dessert..

Opskriften er til 3-4 stk.

Paleo vafler med kanelskyr og bær

Klik for større version.

Ingredienser
2 store bananer
2 æg
1 dl. kokosmel
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 spk. blå birkes
Smør til stegning

4-6 store spk. skyr
1-2 tsk. stødt kanel
50-75 g. 85% chokolade
Friske bær efter eget valg

Fremgangsmåde
Start med at røre skyr sammen med kanel, dæk det til og sæt det på køl – gerne i et par timer.

Når vaflerne er ved at skulle serveres, pilles bananerne og moses fint med en gaffel eller blendes med en stavblender.

Rør æggene deri sammen med kokosmel under omrøring, til du har en ensartet ‘dej’.

Tilsæt nu krydderierne og rør igen rundt. Varm nu vaffeljernet op.

Fordel ca. 1 tsk. smør på det varme vaffeljern og pensl det smeltede smør på den øverste del af jernet også.

På denne måde undgår du nemmere at vaflen ikke kommer til at hænge fast i den del, hvor der ikke var smør på.

Fordel nu 1/4 del af dejen på vaffeljernet og bag den – pas på den ikke får for meget varme. Gentag processen med de næste vafler.

Imens de bages skylles og ordnes bærene og chokoladen hakkes fint.

Server vaflerne med kanelskyr, de friske bær og den hakkede chokolade.

Tip!
I dejen kan du i stedet for de angivet krydderier også tilsætte andre former for krydderier, hvis det er at foretrække.

Af bær du kan servere til retten; blåbær, jordbær, brombær, hindbær mm.

Derudover kan du også servere forskellige hjemmelavede typer kompot – eksempelvis rabarber, jordbær, æble.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Jeg kan slet slet ikke få denne dej til at fungere, hverken på mig vaffeljern eller som pandekage. Dejen hænger fast og er utrolig skrøbelig. Har du nogen ideer til, hvorfor dette sker?
    Mvh. Jane

    • linelomholt says:

      Hej Jane. Det lyder da også super irriterende! Når jeg laver dem, bliver de også ret skrøbelige, men det plejer at gøre det, ikke at spare på fedtstoffet ved stegning (både ved pandekager og vafler) og at give dem lidt ekstra tid ved mellemhøj temperatur, til de har fået en fastere konsistens. Når du skriver pandekage, mener du så som i en stor pandekage? For det kan godt være svært at arbejde med, og kan derfor være langt nemmere at lave små tykke pandekager. 🙂 Vh. Line.

Speak Your Mind

*