Retro vaniljeprikket fløderand med sommerbær

En god gammel kending, som smager fantastisk – særligt her om sommeren, med masser af friske bær eller udskåret frugt til. Den har en skøn luftig og cremet konsistens og en mild smag af vanilje, hvor bærene passer perfekt til. Man skal kende sin husblas, men ellers er opskriften rimelig ligetil, hvis du blot følger den 😀 ..

Fløderand med vaniljeprikker3

Klik for større version.

Opskriften er til 4 mindre portioner

Ingredienser
7 g. husblas (4-5 blade)
2,75 dl. let eller sødmælk
30 g. sukker
1 vaniljestang
2,75 dl. piskefløde

Eventuelt (kan undlades)
Tilsæt f.eks. 40 g. smuttede og hakkede
mandler – og/eller smag til med 35 ml. sherry

Fremgangsmåde
I koldt vand blødes husblas bladene op. Sørg for at de er skilte og ikke samler sig i ét stykke i vandet. Lad det bløde op i 5-10 minutter.

Skrab indholdet af en vaniljestang ud og mos det sammen med en anelse af den samlede portion sukker.

I en kasserolle, lunes mælken sammen med sukkeret og vaniljen. Rør godt rundt, til det er blevet lunt. Det må ikke blive mere end lillefingervamt – i såfald skal det lige stå og køle lidt af.

Pisk fløden til en let skum, som ikke må være pisket for stift, men heller ikke for let. Det skal kunne ses, at du har kørt et piskeris eller ligende igennem det.

Kram vandet ud af husblasen, med hænderne og rør det ud i den lune mælk. Mælke/husblas blandingen hældes igennem en lille si, hvoraf det i en tynd stråle hældes ned i den piskede fløde, til du har en ensartet masse, der minder om lidt tyk mælk.

Skyl randen med koldt vand, som dryppes let af og hvor flødemassen hældes i. Dæk den godt til og sæt den på køl i 5-7 timer, til den har sat sig helt – meget vigtigt, så den ikke falder sammen, når du skal have den ud af formen.

Sæt fløderanden i et lille vandbad med koldt vand i få minutter, så det kan løsne sig i toppen og skrab let kanterne, uden at ødelægge flødemassen, med en kniv eller lille palletkniv.

Sæt den på et fad og fyld den med en masse friske bær og/eller anden frugt.

Tip!
Du kan også lave randen med karamel, ved at tilføre en smule hjemmelavet karamel – se f.eks: Dulce de Leche HER. Karamellen eller en god smagfuld frugtkompot kan hældes over ved servering eller røres i massen, når fløderanden laves.

OBS: Denne opskrift passer til fyldet i en 1 liters rand.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*