Spansk inspireret ‘kylling provencale’

Dette er en ret, som min mor ofte lavede for mig, da jeg var mindre – og boede sydpå. Den bringer derfor gode minder frem – og så smager den også virkelig godt. Det er en lidt rustik ret – og kunne sagtens gå for at være efterårs/vinter mad. Den indeholder til gengæld rigtig meget smag og så giver det en god mæthed, med alle grøntsagerne og kartoflerne 😀 ..

Opskriften er til 4 personer

Kylling porvencale3

Klik for større version.

Ingredienser
1 hel kylling (12-1400 gram)
eller 2 over og underlår + 2 stk. bryst
3 store bagekartofler
3 store gulerødder
½ stor squash
½ stor porre
3 store fed hvidløg
5-6 dl. hønsefond el. tilsvarende
vand + 2 hønseboullionterninger

Desuden
Olie og- eller hvidløgsolie til stegning
½ bundt frisk timian (finthakket)
Div. krydderier, til stegningen*.
Salt og peber.

Fremgangsmåde
Start med først og fremmest, at forvarme ovnen til 200 graders almindelig varme.

Kyllingen renses, ordnes og skæres i 4 lige store stykker.

Nu forberedes alle grøntsagerne. Kartoflerne skrælles og skæres i rustikke både; gulerødderne skrælles ligeledes og skæres i grove stykker og ligeledes skæres squashen i større bidder.

Porerne skylles godt for jordrester og skæres nu i skiver. Hvidløget pilles og rives fint eller presses.

Har du ikke en hønsefond derhjemme, koges 5-6 dl. vand, hvori 2 bouillontern opløses. Lad det stå og trække lidt.

Nu skylles timianen og hakkes fint – 1/4 del af det tages fra.

Den sidste 3/4 del bruges til lynstegning af grøntsager og kartofler.

Kylling porvencale

Klik for større version.

Disse steges i lidt almindelig olivenolie eller hvidløgsolie, sammen med nogle lækre krydderier og den friske timian. De skal kun lige tage farve, på den varme pande, hvorefter de fordeles i et stort ildfast fad.

Det samme gør du med kyllingen, der fordeles ovenpå grøntsagerne i fadet.

Nu blandes den revet hvidløg med boullionen/fond, der hældes over grøntsagerne og kødet.

Fordel den sidste 1/4 del af den hakkede timian over retten.

Bag retten midt i ovnen, til kødet er gennemstegt, men stadigvæk saftigt – og grøntsagerne er møre.

Det tog ca. 40-50 minutter, før min ret var færdig og klar til servering.

Tip!
*Jeg anvendte en helt normalt tørret oregano samt en lækker fjerkræskrydderi (importeret fra Spanien).

Retten kan serveres sammen med lidt lækkert friskbagt brød eller blot som den er. Men brødet serveres ofte til, for at få ‘saucen’ og smagen med.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*