Rødbedesuppe med creme fraiche & frisk purløg

Rødbeder er en grov grøntsag, der i Danmark har sæson i vinterhalvåret. Anvend dem i form af blendede supper, bagværk, kager og hvor du ellers kunne finde på at tilsætte dem. De er super sunde, og indeholder masser af vitaminer og mineraler.. 

Opskriften er til 4 personer

Klik for større version.

Ingredienser
1 stort løg
4 fed hvidløg
2 mellemstore gulerødder
200 g. kartofler
600 g. rødbeder
1/4 tsk. tørrede chiliflager
12 dl. hønsebouillon
ca. 2 dl. creme fraiche
Olivenolie
Salt og peber
Frisk purløg

evt. citron, sød chilisauce
og lidt frisk ingefær

Fremgangsmåde
Start med at skylle alle grøntsagerne grundigt. Pil løg og hvidløg og skræl de øvrige grøntsager. Skær alle grøntsagerne i mindre stykker.

Varm en tykbundet gryde op med lidt olivenolie, salt, peber og de tørrede chiliflager. Når gryden er godt varm tilsættes løgene og halvdelen af hvidløget.

Svits løgene til de er glasklare, og tilsæt derefter de øvrige grøntsager. Svits dem i 5-10 minutter og tilsæt derefter hønsebouillonen.

Lad suppen koge under låg til grøntsagerne er godt møre, og blend derefter suppen med en stavblender.

Smag suppen til med friskrevet hvidløg, evt. lidt frisk ingefær, lidt citronsaft, en smule sød chilisauce, salt og peber.

Server suppen med lidt creme fraiche ovenpå samt lidt frisk hakket puløg.

Er det vigtigt for dig at der er en form for kød i retten, kan du f.eks servere lidt sprødstegt bacon til.

Tip!
Suppen kan serveres som en let forret, eller som en vegetarisk hovedret, serveret med lidt hjemmebagt brød.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*