Vietnamesiske rispapirsruller med and & røget laks

Disse lækre rispapirsruller, kan du egentligt lave helt som du selv har lyst til; fx kan de laves helt vegetariske med lidt frisk ananas, krydderurter og andre friske grøntsager. Derudover kan du som i denne opskrift lave dem med kød eller fisk – alle delene smager helt fantastisk. 😀 Det gode ved disse ruller er, at der ikke er nogen krav om hvad der skal indgå i dem, men derimod kan du anvende de ingredienser du har lyst til eller lige har til rådighed i dit køleskab – det vigtige er bare, at du har en god balance med syrlighed og sødme 😀 .. 

Opskriften er til 4 personer

Vietnamesiske salatruller1

Klik for større version.

Ingredienser
ca. 20 rispapirsruller
250 g. røget laks
2-300 g. forstegt and

2 hjertesalathoveder
1 hel agurk
2-3 gulerødder
1 rødløg
1 pk. sukkerærter
1-2 avokadoer
1 potte frisk basilikum

Dip
1 dl. soyasauce
Saft af 1 lime
2 cm. rød chili
1½ spk. sesamfrø

Fremgangsmåde
Start med at skylle, udskære og klargøre alle grøntsagerne.

Anden plukkes og varmes i ovnen, så den bare lige er blevet lunet igennem. Laksen fordeles på en tallerken eller fad.

Imens laves ‘dippen’/marinaden. Rist sesamfrøene på en varm pande, til de bliver gyldne, hak chilien (uden kerner) meget fint, pres limefrugten og bland det sammen med soyaen.

Klargør en stor skål med lunt vand, så enten du eller gæsterne kan blødgøre rispapiret heri.

Det kan i starten godt være lidt besværligt at have med at gøre, da det nemt kan klistre sammen. Lig det over på et rent skærebræt eller på en tallerken.

Fordel forskelligt salatfyld midt på rispapiret, så du stadigvæk kan lukke dem.

Ovenpå eller midt i mellem salaten placeres kødet eller fisken. Fold begge ender ind over salaten og rul derefter rullen stramt. Skær dem midt over og dyp dem i marinaden, før du spiser dem.

Det kan være super hyggeligt at have alle de udskåret grøntsager, fisk/kød og rispapiret stående på bordet, så man selv laver sine ruller og bestemmer hvad der kommer i dem.

På denne måde, samles man om maden, lidt ligesom man gør, når man laver Fondue eller Raclette-mad.

Tip!
Af alternativer til basilikummen, kan du evt. anvende friske mynteblade, frisk dild, koriander eller noget helt andet.

Ud over de angivet ingredienser, anvendte jeg også ½ frisk ananas samt frisk peberfrugt; men du kan helt frit sammensætte ingredienserne i dine salatruller, som du vil.

Salatrullerne kan også indgå som en del af en buffet eller en forret, da det er nemt og sundt mad, men på en anderledes måde, end man ellers er vandt til.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*