“Den klassiske burger”

Denne burger er tænkt som et alternativ til den helt klassiske burger – med hjemmelavet burgerbolle, men stadigvæk med elementer som man kender fra den helt “traditionelle” burger. Den kan enten serveres som en let frokost eller som en form for aftenmåltid. Vær dog opmærksom på at hvis det serveres som aftenmåltid, kan det være at kødmængden skal øges..

Opskriften er til 4 prs.

Ingredienser
500 g. hakket oksekød (3-6%)
Krydderier efter eget valg*
Krydret burger med guacamole og pesto18 skiver bacon
4 x hjemmelavede burgerboller
(el. 4 grove købe boller)
4 håndfulde babyleaves
1/4 agurk
1-2 tomater
1-2 ml. gulerødder

Lidt hjemmelavet grøn pesto
1 x portion guacamole

evt. revet/hele skiver ost
sød chili sauce/krydret salsa
andet smørrelse (eks. ketchup o.l)

Fremgangsmåde
Start med at lave pestoen, guacamolen og sætte dej over til burgerbollerne (hvis du ikke køber dem) ud fra opskrifterne i de angivet links.

Når Burgerbollerne er bagt og køler af formes det hakkede oksekød til 4 lige store bøffer og krydres godt med *f.eks oregano, paprika, all-round krydderi, chili flager, salt og peber.

Form bøfferne så der ikke er sprækker i siderne af dem og “rids” dem til sidst. Sørg for at bøfferne er godt flade, så de passer til burgerbollernes størrelse.

Steg baconet på en varm pande, til det er sprødt. Når det er færdigstegt lægges det på et stykke køkkenrulle så det kan suge det overskydende fedt.

På den varme pande steges bøfferne i cirka 3-4 minutter på hver side, alt efter hvordan man ønsker dem stegt. (3-4 minutter = medium).

Når de er færdigstegt lader du dem trække i et par minutter på panden, der er fjernet fra den varme kogeplade.

Imens skylles alle grøntsager grundigt, agurk og tomaterne skæres i skiver og gulerødderne rives groft.

Burgerbollerne flækkes midt over og den hjemmelavede pesto smørres på bunden og låget.

Den afdryppede salat lægges i bunden og ovenpå den lægges osten, bacon, øvrige grøntsager, den hjemmelavede guacamole og evt. chilisauce/salsa, og hvad du ellers kunne tænke dig i din burger.

Server med det samme.

Tips
Til denne type burger kan du med fordel servere nogle hjemmelavede “fritter“.

Oksekødet kan sagtens erstattes af kyllinge/kalkunbryst der krydres på samme måde.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*