Gourmetburger: Saftig bøf med guacamole, syltede rødløg & ost

En blød hjemmebagte fuldkornsburgerbolle, hvidløgsmayo, saftig bøf, sprød salat, hjemmelavet guacamole, sprødstegt bacon, ost og hjemmesyltede rødløg. Det må da siges at være en en opgradering, fra den klassiske ‘lidt kedelige’ burger  😀 

Opskriften er til 4 prs.

Klik for større version.

Ingredienser
4 x hjemmelavede burgerboller (se HER)
En god aioli eller chilimayo
4 håndfulde salat, fx babyleaves
1000 g. hakket oksekød 8-12%
Havsalt og friskkværnet peber
Skiver af gouda eller cheddarost
Syltede rødløg (se HER)
8-12 skiver god bacon
1 x portion guacamole (se HER)

Fremgangsmåde
Start med at sætte dej over til bollerne og lad den gerne hæve i et par timer eller længere, hvis du har tiden til det.

Gør guacamolen og de syltede løg klar, efter opskriften eller som du selv ville lave det. Sæt begge dele på køl, til du skal bruge den.

Gør burgerbollerne klar til at blive bagt og form bøfferne. Form dem store og flade og krydr dem godt med salt og peber og steg dem til de stadig er saftige.

Imens bøfferne steges, varmes en anden pande op og baconet steges sprødt på en anden pande imens. Osten skæres i skiver, så den kan lægges på bøfferne og smelte, så snart de er færdigstegt.

Skær burgerbollerne over, smør dem med en god aioli eller chilimayo. Top dem med skyllet salat, bøf med ost, sprødstegt bacon, syltede rødløg, guacamole og til sidst den anden bolle – også smurt med mayo.

Servér.

Tip!
Til denne burger kan du med fordel servere nogle hjemmelavede fritter. Se HER. Brug gerne et bambusspyd, for at holde sammen på burgeren.

 

Velbekomme. ___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*