Æble/marcipan muffins

Dette er egentligt en helt almindelig opskrift på muffins, med anvendelse af revet marcipan og æbler. Jeg har selv serveret dem som en slags ‘julekager’, men de kan i virkeligheden serveres året rundt. Kagerne bliver lækre lette og luftige, og længere nede i opskriften, kan du læse om, hvordan du ellers kan variere opskriften, hvis du f.eks vil lave en mere ‘julet’ variant af kagen..

Opskriften er til 16 stk.

Ingredienser
Æble-marcipanmuffins200 g. (rigtig) smør
200 g. rørsukker
3 mellemstore æg
1 dl. mælk
100 g. rå marcipan
1 tsk. vaniljesukker
300 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver

Desuden
16 muffinsforme
½ æble til pynt

Fremgangsmåde
Start med at lade smørret stå og blive blødt og forvarm ovnen til 175 grader.

Dernæst afvejer du alle ingredienserne. I en røreskål piskes det bløde smør sammen med sukkeret, til du har en ensartet cremet masse.

Pisk nu et æg af gangen ud sammen med smør-blandingen og tilsæt til sidst mælken.

Bland alle de tørre ingredienser. Skyl æblet, skær kernehuset fra og riv det groft, derefter river du ligeledes marcipanen groft.

Bland de tørre ingredienser med den våde blanding og tilsæt derefter den revet æble og marcipan, igen du du har en ensartet masse.

Fordel dejen ligeligt i muffinsformene, til de ca. er 3/4 del fyldt. Bag dem midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de har fået en gylden farve.

Tag dem ud af ovnen efter bagning, lad dem køle af og pynt dem før servering.

Tips
Hvis du foretrækker at lave en lidt mere juleagtig kage, kan du tilsætte lidt stødt kanel, kardemomme eller andre krydderier til dejen (ca. 1-2 tsk. af hvert krydderi).

Du kan også tilsætte forskellige blandede hakkede nødder til dejen (omkring en god håndfuld).

Se også opskriften på de lækreste pæremuffins med marcipan og valnødder HER.

Velbekomme.

 

Share

Speak Your Mind

*