Sund konfekt: Chokolade dadelkugler med appelsin

De her lækre dadelkugler, kan både fungere som en god og sundere erstatning for det forskellige julesnask, her i december – eller som en sund lille snack til årets øvrige måneder. De smager dejligt at appelsin, kokos, mandellikør og kakao. De er uden tilsat sukker og gluten – bløde og lækre indeni og overtrukket med let bitter mørk chokolade. What’s not to like? 😉 

Klik for større version.

Opskriften er til 10-12 stk.

Ingredienser
250 g. bløde dadler
150 g. mandelmel
(tilsvarende mængder mandler blendet til mel)
Saft og skal af 1 øko appelsin
2 spk. mandellikør
2 spk. usødet kakaopulver
3 spk. kokosmel

Desuden
150 g. 70% mørk chokolade til at overtrække med

Fremgangsmåde
Start med at male mandlerne til mel – hvis ikke du anvender færdigt mandelmel.

I en foodprocessor eller lignende, blendes ingredienserne, til du får en tyk klistret masse, som er til at trille kugler af. Læg dem på et fad, til der ikke er mere dadelmasse.

Det gør ikke noget, at den til tilpas klistret, så de er til at rulle. De skal overtrækkes med mørk chokolade, så de må gerne være bløde indeni.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp dadelkuglerne i deri, så de bliver godt overtrukket. Læg dem fx på et bagepapirsbeklædt fad, hvor sæt dem til at størkne. Opbevar dem på køl og server dem kolde.

Tip!
Alkoholen kan fx undlades. Er du ikke den store fan af mandellikør, kan du med fordel også anvende en god rom eller anden likør.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*