Marcipan overtrukkede amarena kirsebær med hvid chokolade

Jeg er fuldstændig vild med de lækre italienske amarena kirsebær. Om det så er i desserter, salater eller på en helt tredje måde! Der er bare en hel verden til forskel, på dem og dem man får i de traditionelle kirsebærsaucer til jul. De har både en lækker sprød konsistens og så har de bare den mest fantastiske smag, fra siruppen, som de står i. Har længe ville lave noget konfekt med dem – og så er julen da det oplagte tidspunkt! 😉 og de her amarena-marcipankugler smager bare virkelig godt 😀 ..  

Klik for større version.

Opskriften er til 15 kugler

Ingredienser
15 amarena kirsebær (ca. ½ glas)
ca. 130 g. ren rå marcipan
100 g. god hvid chokolade til overtræk

Fremgangsmåde
Start med at sigte siruppen fra kirsebærene og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Rul 15 små marcipankugler og flad dem ud, så marcipanen kan rulles om kirsebærene. Sørg for at rulle dem helt tæt.

Temperer den hvide chokolade..
Smelt 2/3 del af den hakkede hvide chokolade over vandbad, til det har en temperatur på 40-45 grader. Sørg for hele tiden at røre godt rundt.

Tag chokoladen af varmen og rør den sidste 1/3 del chokolade i. Rør jævnligt rundt til det er smeltet – og til chokoladen er nede på 29-30 graders varme. Det er ret vigtigt, at overholde de her temperaturer, hvis du vil have det lækre gode knæk på chokoladekuglerne.

Når chokoladen har fået den rette temperatur, overtrækkes kuglerne. Sørg for at dryppe det overskydende chokolade fra; der er kun lige beregnet til de her 15 kugler – så det ikke bliver et alt for tykt lag chokolade, at skulle bide igennem.

Sæt kuglerne på køl og pynt dem evt yderligere med en mørkere chokolade, hvis det er at foretrække.

Tip!
Når du har overtrukket kuglerne med chokolade, kan de fx sættes på en film-overtrukket tallerken, så de er nemmere at få af igen.

Prøv også at lave det med en mørk chokolade – den lidt bitre chokolade, går rigtigt godt sammen med de søde amarena kirsebær 😉

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*