Herregårdskoteletter med krydderurter & hvidløg

Den anden dag så jeg et af Gordon Ramsay’s madprogrammer, hvor han lavede den lækreste ret, hvori der indgik nogle super virkelig velstegte koteletter. Men som altid i den slags programmer, kan man efterfølgende aldrig finde opskriften. Her har jeg forsøgt at genskabe den ret – med de samme ingredienser som han anvendte i programmet – og resultatet blev heldigvis lige som jeg havde håbet på.. 😉

Opskriften er til 2 personer

Herregårdskoteletter med krydderurter 1

Klik for større version.

Ingredienser
2 herregårdskoteletter af god kvalitet*
1 stor håndfuld friske krydderurter**
2 fed hvidløg
Olivenolie
Evt. et par tynde skiver smør
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at ridse kødet i fedtkanten og krydr kødet med salt og frisk kværnet peber.

Læg kødet i en lille bradepande eller i et fad.

Skyl krydderurterne grundigt og hak dem let eller anvend dem som de er. De skal ikke spises, men blot give kødet smag imens det trækker og bliver stegt.

Fordel halvdelen af dem under og den anden halvdel over kødet.

Skær enden af hvidløgene og “tryk” dem med en skarp kniv, sådan at de nærmest bliver fladmast. Fjern skallen og fordel hvidløget ligeligt over og under kødet, i store stykker.

Dryp lidt olivenolie over kødet, så det sammen med krydderurterne og hvidløget virker som en slags marinade.

Dæk bradepanden/fadet over med husholdningsfilm, og sæt det på køl i 1-2 timer, gerne i længere tid.

Herregårdskoteletter med krydderurter

Klik for større version.

Varm en stor pande op med lidt olie og når panden “ryger” starter du med at stege dem på siden, hvor fedtkanten sidder. Steg kødet her i 1-2 min.

Steg koteletterne ved middelvarme på hver side, i 5-6 minutter (ved 2-2½ cm. tykkelse) – her kan tilsættes en anelse smør, for at give den gode smørsmag til kødet.

Når du har stegt kødet, lader du det hvile, godt tildækket i cirka 10 minutter og resultatet vil blive meget svagt rosa, super saftigt og meget smagfuldt.

Tip!
*Gør dig selv den tjeneste, at du fx bruger lidt flere penge på noget godt kød, der også har en god kvalitet. Resultatet vil nemlig altid blive derefter.

**Jeg anvendte frisk timian – men du kan selvfølgelig også anvende frisk rosmarin, salvie og alle mulige andre typer af krydderurter.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

 1. Ole Simonsen says

  Hvad skal man bruge de 2 tynde skiver smør til?

  • linelomholt says

   Hej Ole,
   Jeg forstår godt, at du spørger 😉
   Det havde jeg ikke fået med! Det kan du evt. stege koteletterne i, når du har stegt fedtkanten af. Opskriften er rettet til.

   God weekend til dig.
   /Line.

Speak Your Mind

*