Mørbradbøffer i cremet champignonssauce

Dette er nok en ret, som de fleste mennesker kender, der har fået serveret traditionel dansk mad før. Svinemørbrad er et meget magert stykke kød, der desværre ofte ødelægges ved overtilberedning, så det bliver for tørt. Ved at lave det på denne måde – i fad i ovnen, sikrer du dig at kødet bliver mørt, saftigt, og alt i alt en ret der smager rigtigt godt..

Opskriften er til 2-3 personer

Ingredienser
150 g. bacon i skiver el. tern
Mørbradbøffer i flødesauce250 g. friske champignoner
450-500 g. svinemørbrad
10-12 g. (rigtig) smør
½ stort løg
2 fed hvidløg
1 spk. hvedemel med top + til kødet
1½ dl. fløde
3½ dl. minimælk
1½ svineboulliontern el. fond
Olivenolie til stegning

Desuden
Grøntsager som tilbehør
Kogte fuldkornsris

Fremgangsmåde
Start med at gøre alle ingredienserne klar.

Pil løg og hvidløg, hak det fint og ordn champignonerne, så du sikrer dig at der ikke er mere jord på dem og skær dem derefter i mindre stykker.

Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem sprøde på en varm pande. Tag dem derefter af panden og hæld det på et par stykker køkkenrulle, der kan suge det overskydende fedt.

Svits champignonerne i baconfedtet til de er gyldne og hæld dem i en skål. Tag panden af varmen.

På et rent skærebræt ordnes mørbraden. Skær sener og fedt fra med en skarp kviv, men undgå at skære for meget i selve kødet.

Skær mørbraden i små bøffer og bank dem flade. Lav en blanding af hvedemel, salt og peber.

Vend bøfferne i melet og steg dem på en varm pande i olie, men kun lige så de tager farve af at vende på panden.

Læg dem ned i et tilpas stort ovnfast fad. Ovenpå fordeles champignonerne.

Begynd at forvarme ovnen til 200 grader, ved almindelig ovnvarme.

Når alle bøfferne er stegt, smeltes den angivet mængde smør på panden, svits løg og hvidløg deri og derefter tilsættes hvedemelet under konstant piskning.

Tilsæt fløde og rør fortsat rundt, til der ikke er flere klumper tilbage. Derefter tilsættes mælken og boullionen smuldres i saucen.

Lad saucen koge op og få en let cremet konsistens. Når melsmagen er kogt væk, smages saucen til med salt og peber og hældes over kødet og champignonerne.

Sæt fadet i ovnen og bag det i 15-20 minutter.

Når fadet tages ud af ovnen får det lov til at trække i et par minutter, drys det sprøde bacon over – gerne også nogle friskhakkede krydderurter.

Tips
Server retten med fuldkornsris og dampet grøntsager, eller en anden form for grøntsager.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*