“Rocky roads” med pistacienødder

Opskriften jeg har anvendt, har jeg fra den super dygtige madentusiast, Nigella Lawson, den er dog rettet en smule til, efter hvad jeg synes der ellers kunne tilsættes. 😀 Disse Rocky roads kan anvendes som en slags snacks, dessert eller som en form for tilbehør til kaffen..

Opskriften er til +25 stk.

Klik for større version.

Ingredienser
125 g. smør
300 g. god mørk chokolade (gerne over 72%)
45 ml. lys sirup
175 g. mariekiks
75 g. mini marshmallows*
1 dl. usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde
Bland smør, chokolade og sirup i en tykbundet gryde.

Varm det langsomt op til det har en ensartet konsistens og smørret er smeltet helt. I en frysepose knuses mariekiksene så der både er mindre og større stykker kiks.

Tag cirka 1/3 del af den smeltet masse fra – hæld det i en anden skål. I en større skål hældes chokolademassen ned i, hvori pistacienødderne, marshmallows og de hakkede kiks tilsættes.

Bland det grundigt sammen, til du har en ensartet masse. Beklæd en lille bradepande, eller en springform med husholdningsfilm. Tilsæt den blandede masse og fordel det grundigt, så det er jævnt fordelt.

Over denne masse hældes den sidste tredjedel chokolademasse. Drys et let lag florsukker over og dæk det til med husholdningsfilm.

Sæt det på køl i 3-5 timer og gerne natten over.

Skær det ud i mindre stykker – gerne i 2×2 cm, eller som små bars. De er ret søde – så skæres de ud i større stykker, kan det godt blive for sødt.

Server dem iskolde.

Tip!
*Mini marshmallows kan f.eks købes i en 150 grams pose i Søstrene Grene-butikkerne, til en rimelig pris.

Du kan tilsætte andre former for nødder, til denne opskrift, så skal du dog skære lidt ned på nogle af de øvrige ingredienser. Tilsæt f.eks tørrede tranebær, mandler, paranødder, og meget mere..

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*