Smagfuld kalkunret med sprøde grøntsager

Det her er en ret, som smager fantastisk, hvad enten der er kød i, eller den tilberedes vegetarisk. Her har jeg tilberedt den med kalkun, som jo er super fedtfattigt, men er god til at ‘suge smagen til sig’ fra den ret, som den er en del af. Denne ret, er egentligt måske mest en våd wok og den har virkelig meget smag i sig fra alle de gode krydderier – og den kan serveres med bønner, kogte ris, speltkerner eller bulgur. Til sidst kan retten toppes med kokosflager, rosiner, ananas, cashewnødder eller noget helt andet 😉 .. 

Opskriften er til 4 mellemstore portioner

Kalkungryde med grøntsager og kalkun2

Klik for større version.

Ingredienser
2 spk. olivenolie
250 g. champignoner
1 mellemstort løg
2 store fed hvidløg
1 ds. hakkede tomater + 2 dl. vand
1 lille bt. persille

Smag saucen til med.. 
1 spk. oregano
1½ tsk. madras karry
½ tsk. stødt kardemomme
1/8 del tsk. stødt chili
1 tsk. sukker
Havsalt og frisk kværnet peber

Fyld i saucen.. 
1-2 spk. olivenolie
400 g. kalkun skåret i strimler
½ bundt forårsløg
1 mellemstor rød snackpeber
1 lille grøn squash
125 g. friske grønne bønner (haricot verts)

Fremgangsmåde
Start med at gøre alle grøntsager og de øvrige ingredienser klar, så du nemt lige kan samle retten, efter at det hele er forberedt.

Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Du kan også rive løget på den grove side af rivejernet og hvidløget på den fine side.

Champignonerne skylles grundigt, bunden skæres fra og de skæres i kvarte. Persillen skylles og hakkes fint.

Forårsløg, rød snackpeber og squash ordnes og skæres i mindre og mundrette bidder. Bønnerne nippes i enderne og skæres midt over – eller skæres over 2 gange, hvis de er meget store.

Tomatsaucen..
I en stor gryde forberedes tomatsaucen, så den kan stå og småkoge – imens de øvrige ingredienser svitses af. I gryden ristes champignonerne af i lidt olie, salt og peber, til de er helt gyldne.

Når de er ved at være færdigstegte, tilsættes løg og hvidløg under omrøring, til løgene er begyndt at være gennemstegte. Hertil tilsættes hakkede tomater, vand og den hakkede persille. Lad det småsimre og smag det til med ovenstående krydderier, til der begynder at sprede sig en dejlig krydret duft.

Fyldet til saucen..
På en varm pande, ristes kalkun i strimler af, i lidt olie. Krydr kødet med salt og peber. Når kalkunen har taget farve og knap er færdigstegt, hældes kødet i tomatsaucen, som koger videre.

På den nu varme pande tilsættes de ordnede bønner, til de får en gylden farve – men stadigvæk har bid. Dertil tilsættes peberfrugt, squash og forårsløg, som svitses med i 2-3 minutter under omrøring.

Derefter tilsættes det hele til tomatsaucen, hvor det hele blandes godt og får et kort opkog.

Smag saucen til – evt. med lidt flere af ovenstående krydderier, lidt mere salt eller peber.

Server retten med kogte (fuldkorns) ris, grov bulgur eller kogte speltkerner. Top evt. retten med ristede cashewnødder, rosiner, bananer i skiver, kokosflager eller andet efter smag.

Tip!
Ønsker du retten helt vegetarisk, kan du i stedet for de 400 g. kalkun i strimler blot bytte det ud med en dåse forkogte kikærter eller kidneybønner. De suger også en masse god smag til sig – og retten er mindst ligeså velsmagende.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*