Dalgona: Koreansk iskaffe – nem kaffedrik med få ingredienser

Denne sommer, bliver det her uden tvivl DRIKKEN. Det er iskaffen der flurerer overalt på internettet og som alle snakker om. Og med god grund! Jeg er normalt ikke til søde kaffedrikke, med mindre, at det smager så lidt som muligt af kaffe. Ja det er lidt ironisk, jeg ved det godt! 😛 Men den her, er ret lækker! Den er super cremet i det og det er den faktisk hele vejen igennem. Skummet bliver nærmest helt marengs agtig i konsistensen og falder på intet tidspunkt sammen. Jeg har dog modsat den originale opskrift, valgt at anvende brun farin i stedet for almindeligt sukker, da jeg synes det giver en dybere og en anelse karamelagtig eftersmag. MUMS! 😀

Klik for større version.

Opskriften er til 2 glas

Ingredienser
4 spk. kogende vand
4 spk. brun farin
(el. alm. rørsukker)
4 spk. instant kaffe

400-450 ml. mælk
En håndfuld isterninger

Fremgangsmåde
Kog vandet og miks det sammen med brun farin og instantkaffe.

Pisk det godt sammen med en elpisker i 3-4 minutter, til det bliver cremet og helt marengsagtig i konsistensen.

Hæld kold mælk i et glas sammen med en håndfuld isterninger og top det med den cremede topping.

Rør godt rundt og nyd den iskold. Er du mest til de helt søde iskaffer, kan du fx tilsætte en anelse mere sukker, ellers kunne jeg også forestille mig, at det ville være ret lækkert med en god sirup deri.

Tip!
Hvis du ønsker at lave den i en sukkerfri variant, kan du evt. lave den med Sukrin – eller Sukrin Gold, for en dybere og mere fyldig smag.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*