Flødeboller med marcipanbunde & mørk chokolade

En nem opskrift på flødeboller – denne variant med det helt klassiske fyld og med en lækker mørk chokoladeovertræk. Opskriften kan fx varieres i form af at tilsætte lakridspulver til fyldet eller lave en hindbærfyld med hvid chokolade overtræk, hvis det er at foretrække 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 12 store flødeboller

Ingredienser
400 g. marcipan
(el. små kiks som bunde)
300 g. sukker
1 dl. vand
150 g. æggehvider
250-300 g. 70% mørk chokolade

Valgfrit drys
Kokosmel og/el. frysetørret hindbær –
til drys

Fremgangsmåde
Marcipanen skæres i 12 lige store skiver, af samme tykkelse (meget vigtigt!).

Disse bages på bagepapir og ved 180 grader i 6-8 min. eller til de er gyldne. De må endelig ikke få for længe.

Sukker og vand koges op indtil sukkerlagen ca. er 121 grader (tjekkes med et sukkertermometer). Eller til sukkerlagen stadigvæk er klar, men har en tyk konsistens. (må ikke koge så den bliver brun i farven! – kun let gylden.)

Æggehviderne piskes let og den afkølede sukkerlage hældes langsomt i. Pisk med en håndmikser/køkkenmaskine i 8-10 min. eller til massen får en sej guf-agtig konsistens.

Guffen sprøjtes på de afkølede marcipanbunde med en sprøjtepose med en tyl efter eget valg.

Flødebollerne bages i 5 min. ved 180 grader eller til de får en fast overflade.

Chokoladen tempereres ved at halvdelen smeltes over vandbad. Dertil tilsættes den anden halvdel af chokoladen og skal gerne ramme en temperatur på 31 grader.

Når flødebollerne er kølet af, pensles de med den mørke chokolade, der gerne holdes varmt over et vandbad – ellers kan det hurtigt stivne.

Velbekomme. ___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*