Sommerlig tærte med grønne asparges, søde tomater og cremet ricottafyld

Her er en ret lækker sommerlig tærte, hvori der ingår søde tomater, friske grønne asparges og lækkert cremet ricottafyld. Egentligt ret nemt og ikke mindst super lækkert. Se længere nede for inspiration til tilbehøret 😛 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 4-8 portioner

Ingredienser
1 portion fuldkornstærtedej – se HER.
250 g. ricotta
3 æg

250 g. grønne asparges
150 g. små søde tomater
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at lave tærtedejen, efter opskriften – eller rul en hjemmekøbt ud.

Tærten prikkes og forbages i en forvarmet ovn. Aspargesene skylles, brækkes frie for det trævle stykke og blancheres i kogende letsaltet vand.

Vandet skal kun lige koges op – så tages de op af vandet og overhældes med koldt vand. Tomaterne halveres og æggene røres sammen med ricottaen, samt salt og peber.

Fordel halvdelen af tomaterne i bunden af tærten, over dem fordeles ricotta/æggefyldet og ovenpå fordeles resten af tomaterne og de blancherede asparges.

Bag tærten i ovnen i ca. 20-25 minutter, til den er let gylden og fyldet er stivnet. Bagetiden afhænger naturligvis, af hvordan din ovn varmer, så hold øje med den.

Lad tærten køle let af og servér derefter.

Tip!
Til tærten kan du med fordel servere noget lækkert hjemmebagt brød, en god let og frisk salat, evt med en god rørt urtedressing.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*