Sprøde glutenfrie gulerodskiks med nødder & kerner

Disse kiks er udover at være glutenfrie utroligt velsmagende, og nemme at lave som en sund snack 😀 Jeg har lavet dem med det formål, at de skulle være sprøde lækre og egentligt bare anvendes som en slags knækbrød. Men tilsætter du fx lidt stødt kanel og indeholdet af en ½ vaniljestang, får du et knækbrød/kiks der er lidt mere over i det søde køkken, hvis det er det du foretrækker..

Gulerodskiks

Klik for større version.

Opskriften er til 15-20 stk.

Ingredienser
60 g. mandler
60 g. hørfrø
55 g. solsikkekerner
130 g. (fintrevet) gulerod
2 æg
½ dl. vand

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 graders almindelig varme – men gerne varmluft.

Blend mandler og solsikkekerner i en foodprocessor eller i en kraftig kaffekvern.

Undgå at kverne alle ingredienserne på samme tid – men giv dig i stedet god tid, og gør det over flere omgange.

Mal kun halvdelen af frøene, så der fortsat vil være lidt bid i kiksene.

Riv guleroden fint på et rivejern. Bland alle ingredienserne sammen og i mellem to stykker bagepapir, rulles dejen ud, så den er ligeligt fordelt og dermed har samme tykkelse over det hele.

Mængden af dej, passer til en bradepandefuld kiks.

Skær dejen ud, i passende stykker, fx med en pizzaskærer og sæt dem ind i den forvarmede ovn.

Kiksene bages ved 180 grader i 20-30 min. Kiksene bages, til de er gyldne og sprøde. Vær dog obs på, at de ikke får for meget varme, da dejen nemt kan blive for mørk i kanterne.

Imens de kølet af, på bradepanden står de også og får en lidt mere fast konsistens. Lad dem køle helt af, før de serveres.

Tip!
Server kiksene som en slags sund snack. De kan f.eks serveres til en lækker tzatziki, guacamole eller lidt hjemmelavet humus.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*