Hjemmelavet blomme tærte med mandelfyld

Efteråret er i min verden lig med æbler og blommer og da jeg var så heldig at få en større mængde blommer fra familiens have, så kunne jeg da ligeså godt kaste mig over en lækker blommetærte. Den smager fantastisk og kombinationen af de søde og let syrlige blommer med den sprøde bund, harmonerer rigtigt godt med en anelse cremefraiche til 🙂 ..

Opskriften er til 8-10 portioner

Blomme tærte

Klik for større version.

Ingredienser
Tærtedej
125 g. smør
3 dl. hvedemel
2 spk. rørsukker
ca. 2 spk. vand

Tærtefyld
150 g. malede mandler
2 store æg
1½ dl. rørsukker
1 vaniljestang
3 dl. cremefraiche
1 liter udstenede blommer

Fremgangsmåde
Start med at lave tærtedejen. Det bløde smør æltes sammen med melet, sukkeret og vandet, til du har en ensartet lækker og bløde tærtedej, som dækkes til og sættes på køl i en halv times tid.

Hvis ikke du har udstenet blommerne, gøres det nu. Skær dem over og evt. i kvarte, hvis blommerne er meget store.

Dejen rulles ud og dækker en smurt tærteform.

Pisk æggene med sukkeret og indholdet af vaniljestangen. Deri røres de malede mandler og cremefraichen.

Fyldet hældes i tærten og blommerne presses ned i tærtefyldet.

Bag tærten midt i en forvarmet ovn ved 225 graders almindelig varme i 30 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af, så den serveres lun.

Tærten serveres evt. med en klat letpisket flødeskum, en god vaniljeis eller lidt cremefraiche.

Tip!
Tærten kan også bages med andre former for frugter eller bær.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*