Grønkålssalat med hvidløgs kidneybønner & parmaskinke

Her er en salat, som nemt kan fungere som en ‘måltidssalat’ eller bare som tilbehør til en hovedret. Den mætter godt, på grund af de grove grøntsager, kødet og de proteinrige bønner, som jeg har marineret i frisk persille, hvidløg og olivenolie. En super lækker kombi, hvis du spørger mig 😉 .. 

Opskriften er til 4 portioner

groenkaalssalat-med-boenner-og-parmaskinke

Klik for større version.

Ingredienser
1 dåse kidney bønner
1 håndfuld bredbladet persille
2 små fed hvidløg
3 spk. olivenolie
Salt og peber 

150 g. kyllingestrimler
1 pakke parmaskinke (5-6 skiver)
150 g. frisk grønkål
150 g. salatost i mindre stykker
½ glas hakkede soltørrede tomater

Fremgangsmåde
Start med at skylle bønnerne grundigt og lad dem dryppe godt af.

Persillen skylles grundigt og hakkes fint sammen med hvidløget. Bland bønnerne godt sammen med persille, hvidløg, olivenolie, salt og peber. Stil det til side.

Skær kyllingen i strilmer og steg det, til det er gennemstegt og har fået en gylden overflade. På den varme pande, steges parmaskinken sprødt. Tag det af varmen når det er gyldent og lad det ligge på fedtsugende papir og blive sprødt.

Grønkålen skylles grundigt fri for jord, det ribbes fra stænglerne, som kasseres – og kålen hakkes let groft.

Bland kålen med de øvrige råvarer – til sidst tilsættes den sprøde parmaskinke, som du deler i lidt rustikke stykker.

Server salaten med det samme.

Tip!
Salaten kan også laves vegetarisk, hvis det er at foretrække – fx med lidt tofu eller et køderstatningsprodukt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*