Langtidshævet kerneboller

Denne dej skal hæve i ret lang tid, da den kun indeholder groft mel og er langtidshævet. Dette gør at brødet har meget mere smag end det gennemsnitlige bagerbrød og brød der købes i supermarkederne. Derudover er dejen vendt i en masse forskellige lækre frø og kerner, der er super sunde, og samtidig gør at brødet er ekstra velsmagende. 😀 Server brødet til morgenmaden eller som frokostboller..

Opskriften er til 12 boller

Klik for større version.

Ingredienser
5 dl. vand
15g. gær
3 tsk. salt
1 spk. honning
3 spk. olivenolie
180 g. rugmel
520 g. grov grahamsmel og
italiensk fuldkornsmel

3 dl. blandet frø og kerner
(hørfrø, græskarkerner, birkes
solsikkekerner, nigellafrø mm.)

Fremgangsmåde
Find en stor skål, hvor dejen efterfølgende også skal hæve i, imens den står i køleskabet.

Rør gær, honning, salt, olie og rugmel sammen. Tilsæt grahams – og fuldkornsmelsblandingen i, lidt efter lidt. Det er meningen at dejen skal være klistret i det, så det kan være en god idé at anvende en ske til at røre rundt med, eller en køkkenmaskine.

Rør i dejen i cirka 10 minutter og drys derefter et tyndt lag mel over dejen, hvorefter den beklædes med film og sættes på køl.

Lad dejen hæve på køl natten over eller mindst i 6-7 timer.

Varm derefter ovnen op til 230 grader. Bland frøene i en dyb tallerken eller en stor skål, samt en skål kun med vand.

Tag skålen med dej ud af køleskabet. Brug en ske der skiftevis dyppes i vand til at forme en bolle ud af dejen og læg den derefter ned i kerne-blandingen, så der kommer kerner på begge sider af bollerne. Du skal helst ikke presse luften ud af bollerne undervejs.

Lav i alt 12 boller og læg dem op på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.

Sæt bollerne ind i ovenen og bag i 10 minutter ved de 230 grader. Skru ovenen ned på 210 grader og bag dem i yderligere 15-20 minutter.

Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af, gerne på en rist.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Intet mindre end fantastiske boller!!
    Har prøvet dem nogle gange nu, og bruger den som grundopskrift, men propper forskellige slags mel, gryn og kerner i, alt efter hvad jeg lige har på hylderne. Lige den opskrift jeg stod og manglede;-)

    • linelomholt says

      Det er bare super godt at høre! Altid dejligt med en opskrift, man kan bruge igen og igen 😉

  2. Jeg er også blevet fan og bruger den som grundopskrift med forskelleige kerner. Lækker i flere dage.

  3. Michelle says

    Nu er jeg ikke lige en haj i et køkken😄
    Hvor meget grahamsmel og hvor meget fuldkornsmel? Der står bare 520 G 😬 så får jeg altså krise, når der ikke står præcise mål😄

    • linelomholt says

      Hej Michelle!
      Det skal du ikke få 😂 det kan være 1/2 af hver, det har ikke den store betydning 😃

      • Michelle says

        Tusind tak for hurtigt svar😄 glæder mig til at forsøge om jeg kan få lavet nogle lækre boller😄

  4. Jeg har lavet bollerne men mine er meget hårde. Mon de skal være det?? De er ikke bløde ligesom ala Lagkagehusets:-)

    • linelomholt says

      Kære Trine,
      Det tænker jeg ikke at de skal. De gange jeg har lavet dem, er de blevet sprøde udenpå og bløde/saftige indeni.

      Hmm.. Måske det har noget med melets forskellige sugeevne at gøre? 🙂

      Bedste hilsner
      Line

Speak Your Mind

*