Svampet æblekage med et strejf af jul

Dette er opskriften på en rigtig lækker æblekage, der har fået et strejf af jul, i form af kanel, mandler og selvfølgelig æbler. 😀 Det gode ved denne kage, er at den kan holde sig saftig og smagfuld, blot ved at opbevare den på køl..

Opskriften er til ca. 8 personer

Den bedste æblekage1

Klik for større version.

Ingredienser
250 g. blødt smør
250 g. rørsukker
1 vaniljestang
3 æg
150 g. hvedemel
75 g. mandelmel*
3/4 tsk. bagepulver
2-3 store æbler (gerne syrlige)
2½ spk. rørsukker
1 tsk. stødt kanel
75 g. mandler

Desuden
Cremefraiche eller vaniljeis

Fremgangsmåde
Lad smørret stå ude, til det er helt blødt. Afvej alle ingredienserne og lav mandelmelet (hvis du ikke køber det færdiglavet).

Forvarm ovnen til 170 graders almindelig varme.

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljen ud og mos det sammen med en smule af den samlede mængde rørsukker.

Med en køkkenmaskine eller en håndmikser, pisker du rørsukkeret sammen med det bløde smør og vaniljen, til det er helt hvidt og har en cremet og let konsistens.

Tilsæt derefter ét æg af gangen, under fortsat piskning, og gentag derefter processen, til du har anvendt alle æggene.

I en lille skål blandes hvedemelet sammen med mandelmel og bagepulveret, bland det nu forsigtigt sammen med kagemassen.

Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Kagedejen fordeles nu i en smurt springform på 24 cm.

Når kagedejen er ligeligt fordelt presses æblebådene ned i dejen.

Rørsukkeret blandes sammen med den stødte kanel og drysses over æblerne.

Hak mandlerne og drys dem afslutningsvis over kagen. Bag kagen midt i den varme ovn, i mellem 35 og 60 minutter.

Kagen er færdig, når der ikke kommer kagedej på gaflen, når du stikker i den.

Lad den køle af på en bagerist og servér sammen med en klat cremefraiche eller en god (hjemmelavet) vaniljeis.

Tip!
*Mandelmelet kan du med fordel selv lave – det er hurtigt og nemt at lave, og så er det ofte billigere, end at købe det i butikkerne. Vej den mængde mandler af, som du skal anvende – blend dem helt fint i en minihakker eller i en ren kaffekværn, og vupti, så har du hjemmelavet mandelmel.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*