Drop madspildet

De nyeste undersøgelser foretaget af FDB viser at hver dansker i gennemsnit smider 63 kg. mad ud om året.

Dette er et tal som vi bliver nødt til at tage alvorligt og få gjort noget ved det. Så hvorfor ikke finde en måde hvorpå man kan genbruge disse madrester på en fornuftig måde, så vi skåner miljøet og vi kan spare nogle penge i husholdningen?

Vejen frem er at vi genanvender de madrester som vi typisk har stående i køleskabet, som vi typisk ikke gider spise igen dagen efter.

Men kunne man i stedet for at smide grøntsagsresterne ud ikke blot blende dem ud i kartoffelmosen eller i suppen?

På denne måde får vi flere vitaminer og mineraler ind i vores kost og vi kan ligeledes få en mere velsmagende ret mad samtidig med at vi sparer penge.

Eller i stedet for at smide frugten ud som ser lidt kedelig ud – kunne man så ikke bare lave en lækkert smoothie eller frugtjuice ud af det?

Alt i alt handler det om at vi danskere skal have en større kendskab til hvordan vi kan genanvende disse madrester på en god og fornuftig måde. For i bund og grund er der vel ingen af os som bryder os om at smide maden ud som egentligt ikke fejler noget?

Er dette noget der fanger dig? – så kan jeg varmt anbefale at tage et kig på bogen; ‘Stop spild af mad – en kogebog med mere’ – der er et samarbejde mellem “Stop Spild Af Mad”, Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademi.

Mere info: Stop spild af mad og FDB

Share

Comments

 1. Tusinde tak for henvisningen til os 🙂 Gos artikel 🙂

  Lige en lille faktuel rettelse: de 63 kilo madspild er tallet fra Landbrug & Fødevarer – du kan se alle tal her: http://www.stopspildafmad.dk/madspildital.html

  Og vedr. kogebøger med rester, har vi jo udgivet reste-kogebog ‘Stop spild af mad – en kogebog med mere’ med Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademiet: http://www.saxo.com/dk/item/selina-juul-mere-mad-mindre-spild-indbundet.aspx

  Jo flere jo bedre! Folk sklal læer at spise rester.

  Bedste hilsener,
  Stop Spild Af Mad

 2. Ups, der skulle stå “god artikel”

  • Tusind tak for jeres kommentar – hvor er det lækkert at I vælger at kommentere på en så lille blog som denne. Det er altid godt med noget positiv såvel som negativ feedback.

   Venlig hilsen
   Line Lomholt

Speak Your Mind

*