Julet rødkålssalat med amarena kirsebær & urter

Den intense smag af kirsebærene, er for mig, det der bærer denne salat fuldstændigt hjem. Rødkål vendt i en god vinaigrette sammen med kirsebærene, er helt klart en god kombi – og så kan man ellers tilsætte det som man føler for. Mandler eller frø og kerner, er en god kombi, netop fordi du får nogle sunde fedtsyrer med. Server salaten som tilbehør til julemaden, som det friske indslag, fx med lidt appelsin. 😉

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
1/4 mellemstort rødkål
1 alm. bundt bredbladet persille
3-4 spk. god olivenolie
2 spk. mørk balsamico eddike
1 stor spk. honning
½ tsk. havsalt og friskkværnet peber

½ glas amarena kirsebær (130 gram)
1 håndfuld ristede græskarkerner eller mandler

Fremgangsmåde
Start med at ordne rødkålen; snit den fint og rør vinaigretten af olie, balsamico, olie, salt og peber, til den får en tykkere konsistens.

Med rene hænder eller med et par handsker på, ‘krammes’ rødkålen med dressingen, til kålen bliver lidt blødere i det.

Skyl og hak persillen og bland det i salaten, sammen med kirsebærene (undlad evt. siruppen, det kan godt være meget sødt, hvis du blander det i salaten).

Rist kernerne eller nødderne og bland dem i salaten. Lad den trække lidt og server, fx til julemiddagen eller bare som tilbehør til en anden ret.

Tip!
Det passer godt til salaten, hvis du blander lidt frisk appelsin eller klementiner i.

Siruppen kan du med fordel blande i din kirsebærsauce – til din ris a’ la mande 😉 ..

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*