Rustik broccolisalat med peanuts & sesam

Denne rustikke broccolisalat er et godt eksempel på, at det der med salater og tilbehøret til aftensmaden ikke behøver at være så besværligt, som mange gør det til. Salaten er lavet med de ingredienser som jeg lige havde ved hånden – og som jeg mente ville passe godt til broccolien. Den ristede sesam og de saltede peanuts smager super lækkert sammen med den helt friske broccoli, hvortil de tørre tranebær bidrager med en naturlig sødme. En salat som ville egne sig godt både som tilbehør til aftensmaden og frokosten 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
½ dl. sesamfrø
1 helt broccoli med stok
1 dl. ristede & saltede peanuts
½ dl. tørrede tranebær

Senneps-vinaigrette
6 spk. smagsneutral oliven eller rapsolie
2 spk. dijonsennep
2 spk. honning
Smag til med havsalt og peber

Fremgangsmåde
Start med at riste sesamfrøene på en varm pande – til de er gyldne og begynder at afgive en dejlig duft og smag.

Lad dem køle af imens salaten klargøres. Broccolien skylles og ribbes for eventuelle blade. Skær broccolien i tynde ‘skiver’ og/eller i små buketter.

Særligt i denne salat, kan du anvende broccolistokken, som smager dejligt og absolut ingen grund til at smide ud.

Hak de saltede peanuts og tranebærne groft. Bland broccoli, sesam, peanuts og tranebær.

I en lille skål røres en vinaigrette af ovenstående ingredienser. Smag dressingen til med havsalt og frisk kværnet peber – evt. en anelse honning eller sennep mere, til det smager godt.

Bland salaten med vinaigretten, til det er godt fordelt og server den med det samme – fx til stegt fisk eller lyse kødtyper.

Tip!
Salaten er også super god dagen efter, fx som en rest til frokosten, sammen med et stykke groft brød og måske lidt varmrøget laks eller kylling.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*