Nem fuldkorns tærtedej uden smør

Madtærter er bare stærkt undervurderet i min optik. Du kan sammensætte så mange lækre tærter, med alt fra fisk til de vegetariske varianter – og så er det da dejligt nem mad. Men det tager bare lige dét længere tid, at lave tærtedejen selv, hvis du bruger smør, da den lige skal ligge og hvile. Derfor ér det det da genialt, hvis man kan lave det med olie i stedet for smør – og det så dermed også er sundere, fordi vi begrænser det mættede fedt 😀 Prøv den – det er mega nemt og så er der endnu hurtigere mad 😉 ..

Opskriften er til 1 tærte

Klik for større version.

Ingredienser:
 1 dl vand
 1/2 dl olie
 1/2 tsk salt
 50 g sesamfrø
 50 g rugmel
 125 g hvedemel

Fremgangsmåde
Afvej alle ingredienserne og rør dem godt sammen, til du har en ensartet dej.

Rul den ud – gerne med godt med mel på bordet, eller mellem 2 stykker bagepapir, så det passer til din tærteform.

Smør formen godt og fordel tærtedejen deri. Prik bunden og forbag den i ca. 15 minutter, ved 200 graders varmluft, til den bliver gylden i farven.

Imens klargøres fyldet. Find massere af inspiration til forskellige former for tærter her på bloggen, blot ved at bruge søgefunktionen ude i højre side af siden.

Tip!
Denne grove tærtedej, kan fx også laves, formes, dækkes til og opbevares på køl til du skal bruge den.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*