Kyllingefrikadeller smagt til med bacon

Her er nogle lækre kyllingedeller, som er smagt til med sprødstegt bacon. Det er jo altid bare et hit med kylling og bacon sammen 😀 De kan med fordel bruges som madpakke-tilbehør eller som en del af et frokost eller aftensmåltid. Kyllingen i sig selv er jo mager og fedtet steges væk fra baconet, så det er et udmærket sundere alternativ til de klassiske frikadeller 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 12-14 stk.

Ingredienser
450 g. hakket kyllingekød
70 g. røget bacon*
1 mellemstort groftrevet el. hakket løg
1 M/L æg
½ dl. mælk
1 dl. finvalsede havregryn
Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at stege baconet sprødt på en tør og varm pande. Læg det på fedtsugende papir.

Rør det hakkede kyllingekød med salt og friskkværnet peber. Hak det sprødstegte bacon lidt og hæld det i farsen, sammen med de resterende ingredienser.

Rør godt rundt, giv evt. farsen en anelse mere salt og peber (men vær påpasselig med mængden af salt, hvis du dobler baconmængden op).

Dæk farsen over og sæt den til side, så den lige kan stå og samle sig.
Når den har fået en mere fast konsistens efter ½-1 time, steges kyllingedellerne på en pande, over middel varme, i en blanding af olie og smør.

Steg dem til de er gyldne i farven og er gennemstegte og server dem lune.

Tip!
*Jeg har blot anvendt en halv pakke bacon, så dellerne lige får smagen af bacon. Er du helt vild med bacon, kan du med fordel bruge en hel pakke – det skader bestemt ikke 😉

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*