Fyldte raviolier med laks i grøn pesto

En nem og hurtig ret at lave – Den kan serveres som en frokost – eller middagsret, evt. med et godt stykke groft brød. Retten kan frit varieres med forskellige typer grøntsager, med kød i stedet for fisk, eller noget helt andet..

Opskriften er til 2 store portioner

Ravioli og laks i grøn pesto1Ingredienser
2 laksefiletter
250 g. friske fyldte raviolier*
2 store håndfulde frisk spinat
2 store fed hvidløg
½ broccolihoved
2 store gulerødder
3 store spk. hjemmelavet grøn pesto

Desuden
Frisk basililkum til pynt

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader, ved almindelig varme. Sæt en gryde over til kogning, med rigeligt letsaltet vand.

I et lille ovnfast fad ligges fiskestykkerne, krydr med salt, peber og dryp med lidt god olivenolie.

Når ovnen er opvarmet, sættes fisken ind og bages i 11 minutter.

Imens fisken bages, skylles grøntsagerne, gulerødderne skrælles og skæres i fine strimler. Broccolien deles i små buketter.

Hvidløget pilles og rives fint.

Skyl spinaten grundigt og lad det dryppe godt af. På en varm pande med lidt olie, salt og peber svitses hvidløget og spinaten vendes på panden et par gange.

Spinaten skal næsten falde helt sammen. Derefter tages det af panden, og de resterende grøntsager svitses på den endnu varme pande, i 3-4 minutter, så de stadigvæk har bid.

Når tiden er gået, tages fisken ud af ovnen og det får lov til at køle let af.

Raviolierne skylles i lunken vand, dryppes af, og vendes i pestoen og alle grøntsagerne.

Anret retten og del fisken ud i mindre stykker – den falder let fra hinanden. Fordel det ud over retten.

Skyl lidt frisk basilikum og pynt retten med det. Server.

Tips
*Jeg anvendte økologisk, frisk raviolipasta med spinat og mozerella – men du kan frit variere pastaen, alt efter hvad du bedst kan lide smagsmæssigt.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*