‘Grissinier’ med frø, kerner & havsalt

Grissinier er super godt, enten at servere som tilbehør til en salat, til en buffet, eller bare som en lækker snack, der fx kan dyppes i en god hjemmelavet kikærte hummus, guacamole, eller en anden form for dyppelse..

Opskriften er til 10-15 stk.

Grissini med frø og havsalt2

Klik for større version.

Ingredienser
10 g. gær
1 dl. lunken vand
½ og 1/4 dl. god olivenolie
½ tsk. groft salt
50 g. grahamsmel
125 g. hvedemel

Desuden
Flagesalt, sesamfrø, solsikkekerner,
nigellafrø, hørfrø, grøn pesto mm.

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand, sammen med salt og olie.

Når gæren er opløst, tilsættes grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen grundigt.

Dejen må ikke være for klistret – den skal have en lækker blød konsistens.

Dæk dejen til med et vådt rent klæde, og lad dejen hæve i 1 time, gerne længere, hvis du har tid til det.

Forvarm ovnen til 225 grader, ved almindelig varme.

Efter hævetiden æltes dejen igennem igen på et rent køkkenbord, med en smule af olivenolien – nu må der ikke tilsættes mere mel.

Rul dejen ud i små tynde ‘stænger’, drys med frø, flagesalt, kerner, rul i pesto, en blanding af disse, eller noget helt andet.

Grissinierne ligges på en bagepapirsbeklædt bradepande, og bages i ovnen i 6-8 minutter. Vend dem halvvejs.

Tag dem ud af ovnen, når de er gyldne i farven, og sprøde i konsistensen.

Server dem afkølede.

Tips
Grissinierne er bedst, den dag hvor de er blevet bagt.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*