Hjemmebagt groft kernerugbrød med surdej

Når først du har din lækre hjemmelavede surdej, er det super nemt lige at smække sådan en rugbrødsdej sammen. Den passer jo rimeligt meget sig selv og er bare såååå lækkert, når der står et friskbagt brød klar til at nyde med en god skive ost på eller hvad man lige foretrækker 😛 Brødet her er springfyldt med masser af kerner, frø og knækkede rugkerner. Altså massevis af sunde fedtsyrer og ikke mindst kostfiber, som giver en god mæthed og maven noget at arbejde med 😀 ..

Opskriften er til 1 brød

Klik for større version.

Ingredienser
175 g. hjemmelavet surdej (se HER)*
6 dl. vand
250 g. knækkede rugkerner
300 g. rugmel
1 dl. hørfrø
1 dl. græskarkerner
1 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
2 tsk. salt

Fremgangsmåde
Afvej alle ingredienserne og hæld dem i en stor røreskål og meget gerne i en køkkenmaskine.

Lad maskinen ælte dejen i ca. 10 minutter – dejen skal have en havregrøds-ligende konsistens.

Hæld dejen over i en rugbrødsform, med god slip-let belægning eller pensl den grundigt inden dejen hældes i – og overtrækkes med husholdningsfilm.

Bank formen et par gange ned i bordet, så dejen kan fordele sig grundigt.

Lad dejen hæve i 12 timer på køkkenbordet.

Forvarm ovnen til 200 grader, og bag det i ca 1½ time – lad det køle af i 4-6 timer, under et klæde.

Skær det først ud derefter, og aller helst først dagen efter bagning, så du ikke får et stykke klæ brød.

Tip!
*Det er super nemt at lave selv, men har du ikke tid, kan det købes i flere forskellige butikker.

Velbekomme. ___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*