Lækker kanelsneglekage med dobbelt op på kanelfyld

Med denne kage, er det helt den samme fremgangsmåde, som det er ved almindelige kanelsnegle – disse er blot bagt på en sådan måde, at de sammen udgør én kage. Dette gør nemlig, at de bliver super lækre svampede! Har du tænkt, at mængden af fyld ser ud af mere, end den måske plejer – så ser du rigtigt. Der ER dobbelt op på fyld i – og de bliver super lækre smovsede og snaskede. Meeega lækkert 😉
Opskriften er til ca 12 stk.

Klik for større størrelse.

Ingredienser
150 g. mælk
50 g. smør
25 g. gær
½ dl. vand
1 æg
1½ spk. rørsukker
½ tsk. salt
ca. 400 g. hvedemel

Kanelfyld
150 g. blødt smør
150 g. sukker
1½ tsk. kanel

Desuden
Æg el. mælkeprodukt til pensling
ca. 200 g. flormelis samt 1-2 spk kogende vand til at fortynde med.

Fremgangsmåde
Start med at lune mælken, og når den næsten når kogepunktet, tages gryden af varmen og smørret tilsættes, så den smeltes i den varme mælk.

Derefter tilsættes vand, og når væsken er blevet afkølet lidt, smuldres gæren deri.

Rør det hele rundt, tilsæt salt, sukker og æg, under omrøring. Derefter tilsætter du melet lidt efter lidt, til du har en blød og lækker dej.

Dæk den til, og lad den hæve i ca. ½ time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

Imens røres fyldet af blødt smør, sukker og kanel, til en ensartet masse.

Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme. Rul dejen ud på et let meldrysset bord, til en kvadrant (ca. 40×50 cm).

Fordel fyldet ligeligt på dejen, og rul dejen, som hvis du lavede helt almindelige kanelsnegle.

Skær dejen ud i 12 lige store stykker, buk enden af det dejstykke ned under kanelsneglen, så den ikke åbner sig under bagningen.

Læg dem tæt sammen på bagepladen, og lad dem efterhæve i 20 minutter.

Pensl dem med æg eller et mælkeprodukt (fx mælk, kærnemælk el. lign.) og bag dem i cirka 15-20 minutter, alt efter hvordan din ovn varmer, til de er gyldne.

Lad dem køle helt af, og rør en glasur af flormelis og kogende vand – og fordel det over sneglene.

Tip!
De er helt klart bedst at spise, den dag de er blevet bagt, dagen efter er de nok blevet lidt mere tørre. Men indeni er de stadig lækre 😉

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*