‘Kanelsneglekage’ med glasur

Med denne kage, er det helt den samme fremgangsmåde, som det er ved almindelige kanelsnegle – disse er blot bagt på en sådan måde, at de sammen udgør én kage. De er super lækre svampede, velsmagende og med den helt rigtige kanelsmag. 😉 Den kendes også under navnet ‘Maj-kage’, og derfor er den jo oplagt at bage nu..

Opskriften er til ca 12 stk.

Kanelsnegle kage

Klik for større version.

Ingredienser
1 3/4 dl. mælk
50 g. smør
25 g. gær
½ dl. vand
1 æg
1½ spk. rørsukker
½ tsk. salt
ca. 400 g. hvedemel
75 g. blødt smør
75 g. sukker
3/4 tsk. kanel

Desuden
Æg el. mælkeprodukt til pensling
50 g. flormelis
1 tsk. vand

Fremgangsmåde
Start med at lune mælken, og når den næsten når kogepunktet, tages gryden af varmen og smørret tilsættes, så den smeltes i den varme mælk.

Derefter tilsættes vand, og når væsken er blevet afkølet lidt, smuldres gæren deri.

Rør det hele rundt, tilsæt salt, sukker og æg, under omrøring.

Derefter tilsætter du melet lidt efter lidt, til du har en blød og lækker dej.

Dæk den til, og lad den hæve i ½ time.

Imens røres fyldet af blødt smør, sukker og kanel, til en ensartet masse.

Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme. Rul dejen ud på et let meldrysset bord, til en kvadrant (ca. 40×50 cm).

Fordel fyldet ligeligt på dejen, og rul dejen, som hvis du lavede helt almindelige kanelsnegle.

Skær dejen ud i 12 lige store stykker, buk enden af det dejstykke ned under kanelsneglen, så den ikke åbner sig under bagningen.

Lig dem tæt sammen på bagepladen, og lad dem efterhæve i 20 minutter.

Pensl dem med æg eller et mælkeprodukt (mælk, kærnemælk mm.) og bag dem i cirka 15-20 minutter, alt efter hvordan din ovn varmer.

Lad dem køle helt af, og rør en glasur af flormelis og vand.

Fordel det over sneglene, når de er afkølede. Server.

Tip!
De er helt klart bedst at spise, den dag de er blevet bagt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*