Lækker kanelsneglekage med dobbelt op på kanelfyld

Med denne kage, er det helt den samme fremgangsmåde, som det er ved almindelige kanelsnegle – disse er blot bagt på en sådan måde, at de sammen udgør én hel kage. Dette gør nemlig, at de bliver super lækre svampede! Har du tænkt, at mængden af fyld ser ud af mere, end den måske plejer – så ser du rigtigt. Der ER dobbelt op på fyld i – og de bliver super lækre smovsede og snaskede og modsat de klassiske kanelsnegle, så bliver alt fyldet i formen. Meeega lækkert 😉

Opskriften er til 12 stk.

Klik for større størrelse.

Ingredienser
1 3/4 dl. mælk
50 g. smør
25 g. gær
½ dl. vand
1 æg
1½ spk. rørsukker
½ tsk. salt
ca. 400 g. hvedemel

Kanelfyld
150 g. blødt smør
150 g. sukker
1½ tsk. kanel

Desuden
Æg el. mælkeprodukt til pensling
ca. 200 g. flormelis samt 1-2 spk kogende vand til at fortynde med.

Fremgangsmåde
Start med at lune mælken, og når den næsten når kogepunktet, tages gryden af varmen og smørret tilsættes, så den smeltes i den varme mælk.

Derefter tilsættes vand, og når væsken er blevet afkølet og er lun, smuldres gæren deri.

Rør det hele rundt, tilsæt salt, sukker og æg, under omrøring. Derefter tilsætter du melet lidt efter lidt, til du har en blød og lækker dej.

Dæk den til, og lad den hæve i ca. ½ time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

Imens røres fyldet af blødt smør, sukker og kanel, til en ensartet masse.

Forvarm ovnen til 200 graders varmluft. Rul dejen ud på et let meldrysset bord, formet som en rektangel, ca. I målet 40×50 cm.

Fordel fyldet ligeligt på dejen, helt ud til kanterne og rul dejen til én lang pølse, som hvis du lavede helt almindelige kanelsnegle.

Skær dejen ud i 12 lige store stykker, buk enden af det dejstykke ned under kanelsneglen, så den ikke åbner sig under bagningen. Tryk dem let ned.

Læg dem tæt sammen på bagepladen, og lad dem efterhæve i 20 minutter.

Pensl dem med æg eller et mælkeprodukt (fx mælk, kærnemælk el. lign.) og bag dem i cirka 15-20 minutter, alt efter hvordan din ovn varmer, til de er gyldne.

Lad dem køle helt af, og rør en glasur af flormelis og kogende vand, til det er tyktflydende – og fordel det over sneglene.

Tip!
De er helt klart bedst at spise, den dag de er blevet bagt. Da det er en gærdej, bliver de naturligt lidt mere tørre dagen efter. Men måske får også de hurtigt ben at gå på, så gode som de er 😉

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*