Lollo rossa salat med asparges & fetaost

Det lækre ved sommerårstiden, er at der kommer så mange lækre råvarer i sæson, der kan eksperimenteres med i køkkenet. Denne salat er lavet ud fra, hvad der var til rådighed af ingredienser, og derved kom der dette lækre resultat ud af det. Salaten kan serveres til alle mulige retter, hvad enten det er til grillmiddagen eller til en helt anden ret..

Opskriften er til 6-7 personer
Sommersalat med asparges og feta0

Ingredienser
½ broccolihoved
1 stor tsk. honning
2-3 tsk. olivenolie
1 tsk. hvid balsamicoeddike

1 helt lollo rosa salat hoved
120 g. blandede cherrytomater
100 g. græsk fetaost
1 pose blandede saltede frø og kerner
½ bundt friske grønne asparges

Fremgangsmåde
Alle grøntsagerne skylles og ordnes.

Broccolien skæres i små buketter og blancheres hurtigt i letsaltet vand. Derefter skylles de under koldt vand, til de er helt afkølet. Sigt dem afslutningsvis fri for vandet.

Imens de afdryppes grundigt, klargøres resten af salaten.

Skær salaten ud i mindre stykker, tomaterne skæres halvt over, fetaen smuldres i grove stykker og aspargesene skæres i små stykker, (på nær hovederne).

Ved servering vendes broccolien i en vinaigrette af; honning, olie, balsamicoeddike samt salt og peber.

Dernæst vendes de resterende grøntsager sammen, hvor der til sidst tilsættes feta samt frø og kerne blandingen.

Server og nyd smagen af sommer.

Tips
Du kan sagtens undlade, at tilsætte vinaigretten; dette giver dog lidt ekstra smag til de ellers lidt smagsløse blancherede broccolier.

I stedet for eddike, kan du enten anvende frisk citronsaft, eller helt undlade vinaigretten – og i stedet anvende en god og lækker (hjemmelavet) grøn pesto.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*