Hjemmelavet ‘bananasplit’ med flødeis og

Denne dessert er for mig en typisk sommerdessert og en dessert, som jeg fik meget som lille om sommeren 😀 Den smager super godt og er egentligt nem at lave, hvis man har forberedt alle tingene, til den skal serveres 😉

Opskriften er til 3 personer

Klik for større version.

Ingredienser
3 Modne bananer
3 Håndfuld friske jordbær
1 dl. Piskefløde (til pynt)
6 Kugler hjemmelavet is
100g. 70% chokolade
1 dl. Piskefløde
(til chokoladesauce)

Fremgangsmåde
Hæld piskefløde og chokolade i en tykbundet gryde ved svag varme. Tag isen ud af fryseren, skyl jordbærene og skær dem ud.

Pisk 1 dl. fløde stift og put det ned i en sprøjtepose med en stjernetyl, så du får et fint mønster, når den skal sprøjtes ud.

Rør imens hele tiden rundt i den smeltede chokolade med fløde.

Så snart den er helt smeltet skal den køle let af, hvorefter at du skal have chokoladen op i en sprøjteflaske eller i en sprøjtepose med en meget lille tyl, så du kan fordele chokoladen pænt over desserten.

Skær bananerne på langs, som på billedet og læg dem på den tallerknen som du vil servere desserten på.

Kugl isen op og læg den ved siden af bananen. Fordel chokoladen over bananerne.

Sprøjt flødeskummet ved siden af isen og læg lidt af de udskårne jordbær på tallerknen.

Du kan med fordel også lave en skål ved siden af desserten med bærene, så desserten ikke ser så voldsom stor ud.

Tip!
Jordbær kan med fordel også erstattes med andre friske bær, melon, eller hvad der end måtte være i sæson. Det er en god idé at forberede alle tingene før du får i gang med at anrette hele desserten.

Desserten kan også være en rigtig god fødselsdagsdessert, der er et lidt sundere alternativ til den klassiske lagkage.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*