Helstegt sommerkylling med appelsin & rosmarin smag

19En helstegt kylling med med smag af sommer, som kommer fra den søde appelsin og den lækre rosmarin. Jeg tænker, at den også kunne være super velegnet at stege på grillen – det ville i hvertfald lige give den endnu mere smag 😀 Kyllingen stegte jeg i ovnen på en bund af grøntsager, som kunne suge smagen fra marinaden og kyllingen – herunder, kunne du fx også lægge en bund af kartofler.. 

Opskriften er til 4-6 portioner

Appelsin rosmarin kylling

Klik for større version.

Ingredienser
1 hel kylling (á cirka 1300 gram)

Skal af 3 øko appelsiner + saft fra 1 af dem
4-6 rosmarin stilke (bladene heraf)
3 spk. olivenolie
ca. ½ tsk. havsalt og frisk kværnet peber

Bag kyllingen på en bund af små kartofler – og/eller 6-8 gulerødder i mindre stykker.

Fremgangsmåde
Gerne dagen før, marineres kyllingen. Du kan også bare nøjes med at gøre det et par timer forinden eller lige før du smider den i ovnen, hvis tiden er knap. Men som hovedregel, er det altid en god idé at lade kød marinere og stå og trække smag.

Skyl kyllingen indeni og pluk evt. efter for fjerrester eller lignende. Dup kødet efter med et rent klæde eller et stykke køkkenrulle.

Riv det yderste af appelsinskrallen (køb dem gerne øko hvis du skal bruge skrællen) og undlad at rive noget af det hvide med, da det er super bittert. I en skål blandes skrællen og saften fra den ene appelsin.

Deri tilsættes rosmarinbladene (ikke stilkene), olivenolie, salt og peber. Med en stavblender eller i en minihakker, blendes det til du har en ensartet marinade. Rosmarinduften kan godt lugte lidt kraftigt, men appelsinsmagen kommer meget frem under stegningen.

Vend kyllingen i marinaden og sørg for at den er godt dækket af det hele vejen rundt, både hvis den skal trække i længere tid, eller hvis den skal steges med det samme.

Steg kyllingen i en forvarmet ovn, ved 200 graders almindelig varme. Helsteger du kyllingen, vendes den efter 20 minutter og får tilsvarende 20-25 minutter på den anden side. Så den får 40-45 minutter sammenlagt. Afslut med at give den grillfunktionen på brystsiden.

Inden udskæring, lader du kødet trække i 5-10 minutter, hvorefter den kan udskæres og serveres. Drys kødet med lidt havsalt og lidt friske rosmarinblade.

Tip!
Prøv også at blende 1-2 fed hvidløg med i marinaden, det smager også super godt.

Marinaden kan også blot bruges til kyllingebryst, kalkun og and.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*