Italiensk Pedonabrød

Et super lækkert italiensk madbrød, der både serveres som en del af en hovedret eller en forret, men i stedet for at bage et brød kan du også forme boller ud af dejen og servere dem som noget luftigt og lækkert morgenbrød..

Opskriften er til 1 stort brød

Ingredienser
4½ dl. vand
Pedonabrød110 g. gær
1 tsk. salt
3/4 dl. (koldtpresset) olivenolie
150 g. durummel
300 g. tipo OO mel

Desuden
Frisk/ tørret timian, rosmarin
el. oregano samt saltflager til drys

Fremgangsmåde
I en stor røreskål opløses gæren i vandet sammen med 1/3 del af olien og saltet.

Tilsæt alt melet, konsistensen skal være grød-agtigt efter at melet er opløst.

Stil dejen til hævning med et vådt klæde over. Lad dejen hæve i et par timer, eller til den er vokset til dobbelt størrelse.

Begynd at forvarme ovnen til 230 grader. Når den er hævet som den skal, hældes den i et bagepapirsbeklædt ovnfast fad (ca. 30×30 cm) eller i en lille bradepande.

Fordel dejen godt og jævnt i bageformen. Hvis du anvender friske krydderurter, skylles de og hakkes fint til at drysse over dejen.

Prik med fingerne ned i dejen til der er små fordybninger i hele brøddejen.

Fordel den resterende olie, salt og krydderurterne/krydderierne over dejen.

Bag brødet midt i ovnen i cirka 15-20 minutter, til overfladen er let gylden og brødet lyder hult, når du banker i bunden på det. Når det er færdigbagt køles det af på en bagerist.

Brødet serveres lunt eller afkølet.

Tips
Brødet kan serveres til en efterårs-inspireret suppe, som tilbehør til grillmad  eller andre retter.

Brødet er fryseegnet, det kan dog være en god idé at pensle lidt vand på brødet og lune det lidt, efter frysning, da det ellers godt kan være lidt kedeligt at spise.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*