Birkes og havsaltbagte fuldkorns grisinier

Grisinier er en super tilbehørs -eller snackform, f.eks. serveret i stedet for brød til suppen, salaten eller som blot dyppes i en god hummus, bønnedip eller en guacamole. De sprøde birkes og havsalten supplerer hinanden godt og er super lækker i smagen 🙂 

Birkes havsalt bagte fuldkorns grisinier

Klik for større version.

Opskriften er til 10-15 stk.

Ingredienser
10 g. gær
1 dl. lunken vand
½ og 1/4 dl. god olivenolie
½ tsk. groft salt
50 g. havregryn
125 g. sigtet speltmel

Desuden
Havsalt og blå birkes

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand, sammen med salt og den halve dl. olie.

Når gæren er opløst, tilsættes havregryn og melet. Dejen æltes grundigt.

Dejen må ikke være for klistret – den skal have en lækker blød konsistens.

Dæk dejen til med et vådt rent klæde, og lad dejen hæve i 1 time, gerne længere, hvis du har tid til det.

Forvarm ovnen til 225 grader, ved almindelig varme.

Efter hævetiden æltes dejen igennem igen på et rent køkkenbord, med den 1/4 smule af olivenolien – nu må der ikke tilsættes mere mel.

Rul dejen ud i små tynde ‘stænger’, drys eller rul dem i en blanding af birkes og havsalt.

Grissinierne ligges på en bagepapirsbeklædt bradepande, med mellemrum mellem dem – og bages i ovnen i 6-8 minutter. Vend dem halvvejs.

Tag dem ud af ovnen, når de er gyldne i farven, og sprøde i konsistensen.

Server dem afkølede.

Tip!
Ruller du grisinierne i birkes/havsalt blandingen, sætter det sig bedre fast, så de ikke drysser af efter bagningen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*