Lynhurtig spidskålssalat med fetaost & mandler

I en travl hverdag, er det for mange vigtigt, at aftensmaden er hurtig og nem at lave, samtidig med at du hverken går på kompromis med smagen eller kvaliteten af råvarerne 😀 Denne salat er super nem og hurtig at lave samtidig med at hovedingredienserne er få og de spiller super godt sammen..

Opskriften er til 4 personer

Nem spidskålssalat med feta, mandler og urter

Klik for større version.

Ingredienser
1 helt mellemstort spidskålshoved
200 g. græsk fetaost
2 store håndfulde mandler
½ stort bundt urter efter eget valg
(Jeg anvendte kruspersille..)

Desuden
6 spk. (koldtpresset) olivenolie
2 spk. akaciehonning
ca. 2 tsk. dijonsennep
Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at fjerne det yderste blad fra kålen, skyl det, skær det midt over og fjern stokken med en skarp kniv.

Snit kålen så fint som muligt og fordel den derefter enten på en forholdsvis stor tallerken eller et fad.

Smuld fetaosten ud over kålen og dernæst drysser du mandlerne over salaten.

Rør en dressing af olie, honning, sennep samt salt og peber. Smag den til og hæld den derefter ligeligt ud over salaten.

Pluk krydderurterne og skyl dem. Hak dem let og drys det afslutningsvis ud over retten.

Server med det samme. Er der rester tilbage, kan du sagtens anvende det dagen efter, fx som en del af frokosten.

Tip!
Retten kan serveres til næsten alle former for kød eller fisk – og i stedet for spidskål, kan du med fordel også anvende savoy – eller hvidkål.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*