Hjemmelavede chokolader med marcipan & nougat fyld

I stedet for de helt klassiske konfekttyper, som der normalt laves i juletiden, kan dette være en lidt anderledes og lækker måde at lave det på. 😀 Det er super nemt og så ser det lidt overskudsagtigt at servere dette for dine gæster. Chokoladerne behøver ikke kun at laves i julen, da de smagsmæssigt kan varieres på mange forskellige måder – se tips længere nede i opskriften..

Fyldte chokolader med marcipan og nougat2

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 30 stk.

Ingredienser
300 g. 70% god kvalitets chokolade
100 g. nougat
ca. 75 g. rå marcipan*

Desuden
Chokoladeforme –
gerne forskellige.

Fremgangsmåde
Start med at smelte halvdelen af den mørke chokolade over vandbad ved middelhøj varme.

Sørg for, at chokoladeformene er helt rene og fordel ca. halvdelen af hver form op med chokolade, fordel det, så det kommer godt op af kanterne.

Sæt dem på køl, til chokoladen har sat sig. Imens skæres nougaten ud i små tern.

Fordel dem i formene i én af formene og marcipan i den anden.

Resten af chokoladen fordeles over de fyldte chokolader, så de er dækket helt.

Sæt dem igen på køl, til chokoladen er stivnet helt. Tag dem derefter ud af formene og opbevar dem f.eks i en plastikbøtte, til de skal anvendes.

Server dem først når de skal spises, ellers står chokoladen og bliver lidt blød i det, da der ikke er tilsat ekstra fedtstof, for at det det kan holde sig stift i længere tid.

Du kan alternativt servere dem i små ‘konfektforme’.

Tip!
*Mængden af marcipan, afhænger af hvor store dine chokoladeforme er. Mine var ikke specielt dybe, derfor var 50 g. rigeligt, da der også skulle være plads til det sidste lag chokolade.

Du kan også fylde dine chokolader med cremet nøddefyld (se HER) – eller en lækker Dulce De leche, som er en lækker karamelcreme – Se opskrift på denne HER.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*