Kyllingesalat med sprød bacon, æble og karrydressing

Jeg elsker de her måltidssalater, hvor det er alt-i-én, med kød, grøntsager og i det her tilfælde bulgur. Det er bare så dejligt nemt, de dage, hvor det skal gå lidt ekstra hurtigt. Og så er der ofte også til madpakken 😀 Denne her salat er bare super lækker, fordi kombinationen af kylling, sprød bacon, søde æbler og karry, går man bare aldrig helt galt i byen med 😉 ..

Opskriften er til 4 alm. portioner / 2 store

Klik for større version.

Ingredienser
200 g. røget bacon i tern
350 g. kyllingefilet

4 dl. kogt grov bulgur
1½ dl. god fetaost
2 store håndfulde spinatblade (1/4 pose)
½ spidskål
1 stort sødt æble

Saft af 1 citron
2 spk. olivenolie
Frisk kværnet havsalt og peber

Karrydressing
½ bøtte cremefraiche 9%
1 spk. mayonnaise
2 tsk. god Madras karry
1 tsk. sukker
Salt og peber

Fremgangsmåde
Dagen før – eller som noget af det første, koges bulguren, så det kan nå at køle helt af. Husk at det vokser cirka til det dobbelte, så du skal nok ikke koge 4 dl. rå bulgur, med mindre at du skal bruge resten til noget.

Steg den røgede bacon sprød på en varm pande – og læg det derefter på fedtsugende papir. Imens skæres kyllingen ud i strimler eller i små tern. Steg kyllingen i baconfedtet eller hæld fedtet fra og steg det i olivenolie.

Krydr gerne kyllingen med lidt forskellige krydder, det kunne fx være karry og oregano eller bare en god paprika.

Imens skylles grøntsagerne og snittes. Spinaten hakkes mellem-groft, spidskålen snittes fint og æblet skæres i små tern. Fetaen skæres også i små tern, hvis du har købt et helt stykke.

Det hele blandes godt og blandes med citronsaft, olivenolie og godt med salt og peber. Sæt salaten til side og lav dressingen.

Bland alle ingredienserne til dressingen og smag den godt til. Den skal have en god balance mellem karryen, salt og sødme.

Tip!
Top salaten med din hjemmelavede karrydressing og server fx retten med et lækkert stykke groft brød, eller bare som den er.

Velbekomme.


Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*