Svenske ‘kanelbullar’

Der findes mange forskellige bud på kanelsnegle – svenskerne har også deres, hvoraf der også findes mange forskellige bud. Her er én af dem. Kan desværre ikke huske, hvor jeg har opskriften fra, men de er fantastiske og jeg har bagt dem mange gange efterhånden. Disse snegle er slet ikke så fede eller sukrede i det, som ‘almindelige kanelsnegle’ er. Jeg bager dem i muffinsforme, så de både holder på fyldet, men de bliver også meget mere svampede og lækre på denne måde! 😉

Opskriften er til 12-14 stk.

Svenske kanelbullar

Klik for større version.

Ingredienser
50 g. smør
2 dl. mælk
25 g. gær
½ dl. sukker
1 knp. salt
350-400 g. hvedemel

Fyld
6 spk. smør
6 spk. sukker
3 tsk. stødt kanel

Desuden
1 æg til pensling
Perlesukker til drys

Fremgangsmåde
Mælken lunes og smørret smeltes heri. Hvis mælken blot er lun og ikke for varm, smuldres gæren heri og opløses.

Hæld gærblandingen over i en røreskål, hvori du tilsætter sukker, salt og 3/4 del af hvedemelet.

Ælt dejen grundigt og tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er for klistret. Tilsæt en smule mere mel, hvis der ikke er nok mel. Det varierer meget, mellem de forskellige meltyper, hvor meget væske de suger.

Lad dejen hæve tildækket, i 1 time et lunt sted.

Imens laver du fyldet; alle ingredienserne blandes sammen, til en ensartet masse. Stil den til side, til dejen har hævet.

Rul dejen ud på et let meldrysset bord og fordel fyldet derpå.

Rul dejen sammen til en pølse, skær 12-14 stykker ud, fold endestykket under sneglen og placer dem i en muffin form af papir.

Lad dem hæve i 15 minutter, imens ovnen forvarmes til 225 graders almindelig varme.

Pensl sneglene med æg og drys med perlesukker.

Bag dem midt i ovnen i 7 minutter, til de er gyldne og gennembagt.

Lad dem trække og når de er kølet af, kan de nydes med et koldt glas mælk, eller en varm kop, kaffe, the, varm chokolade, you name it 🙂

Tip!
De er allerbedst, på dagen, når de er nybagte.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*