Hindbærsirup med vanilje

Sirupper kan anvendes i mange sammenhænge, men også laves af mange forskellige råvarer. Det kan som i dette tilfælde være lavet på forskellige frugttyper og herunder de fleste former for bær..

Opskriften er til 2½ dl. sirup

Hindbærsirup med vaniljeIngredienser
1 vaniljestang
2 dl. rørsukker
2 dl. frosne hindbær
1 dl. vand

Fremgangsmåde
Start med at skrabe kornene ud fra en vaniljestang. Mos vaniljekornene ud med 1 teskefuld af rørsukkeret, til du har en tyk vaniljemasse.

Vej hindbærene af og hæld dem i gryden sammen med det resterende rørsukker, vaniljen og vandet.

Bring gryden i kog og skru ned på middelvarme, så snart at det begynder at bulderkoge.

Lad siruppen koge i 15-20 minutter og lad det køle lidt ned.

Fordel en teskefuld af siruppen på en tallerken, og når det begynder at sætte sig (hvilket det gør ret hurtigt) – kan du se om det har fået den rette konsistens.

Sigt eventuelt siruppen fri for kernerne fra hindbærene og hæld det på et skoldet ilttæt glas.

Tips
Anvend siruppen på is, forskellige desserter, på græsk yoghurt el. skyr, som en del af et morgenmåltid, eller som mellemmåltid.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*