Proteinrig “hummus” dip af grønne linser

En sund og vegetarisk dip, som er med til at give en god mæthed, på grund af linsernes indhold af kostfibrer og proteiner. Faktisk indeholder grønne linser rigtig meget jern, en hel del mere protein og mindre energi, end fx kikærter, som man jo normalvis laver hummus på. Tilsæt fx lidt finthakket persille, det smager også super godt 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til cirka 4 prs.

Ingredienser
200 g. ukogte grønne linser
1 dl. kogende vand
½ dl. olivenolie

Smag til med..
3/4-1 dl. citronsaft
2-3 små fed hvidløg
½ tsk. tahin (sesampasta)
½ tsk. frisk kværnet peber
1-2 tsk. havsalt
1/4 tsk. stødt spidskommen

Fremgangsmåde
Kog linserne efter anvisning på pakken – i letsaltet vand. Jeg kogte dem i cirka 20 min., til de var møre.

Blend hummusen med en stavblender, med ovenstående ingredienser, til du har en blød og cremet masse. Det tykner en anelse, når det bliver blendet og linserne suger væske til sig.

Smag den til – evt. med ekstra salt og peber – hvidløg eller citronsaft.

Tip!
Prøv at bruge hummusen som dip til grøntsagsstave, som smørrelse i sandwiches eller som tilbehør til en hovedret.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*