Fyldte portobellosvampe med gedeost & timian

Kombinationen af disse lækre store Portobello-svampe, gedeost, frisk timian og honning er helt fantastisk. Det egner sig både som tilbehør til en hovedret eller som en del af en forret. De smager himmelsk og er en super god måde, at få lidt flere grøntsager ind i en ret, som en slags tilbehør 😉 ..

Fyldte svampe med gedeost og frisk timian1

Klik for større version.

Opskriften er til 4 stk.

Ingredienser
4 store svampe
2-3 skiver rund og cremet gedeost pr. svamp
ca. 4 tsk. honning pr. svamp
ca. 4 kviste frisk timian
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skyl svampene og hiv “stilken” ud, således at du kan lægge fyldet ned i svampen.

På en varm pande, svitses svampene i lidt god olie. Steg dem i cirka 5 minutter, til de har afgivet en del væske og synes mere flade i formen.

Tag dem af varmen, læg dem på et par stykker køkkenrulle, så det kan suge det overskyndende væske.

Skær gedeosten ud i skiver, af ca. ½ cm. tykkelse. Læg 2-3 skiver, ned i hver svamp.

Hæld en tsk. honning ovenpå hver skive gedeost, slut af med at drysse lidt plukket timian over honningen. Drys med salt og peber.

Bag dem ved 200 grader, indtil gedeosten er smeltet. Alt efter hvordan din ovn varmer, tager det 5-10 minutter, når de er forbagt.

Det kan godt ske, at du skal hælde lidt mere overskydende vand fra dem, når de er færdigbagte-

Tip!
Server disse lækre svampe til et godt stykke kød, en vegetarret eller lign.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*