Kærnemælkshorn med rabarber & marcipanfyld

Super lækre og forårsagtige med den lækre rabarber/marcipanfyld. Utroligt velsmagende og meget delikat, hvad end du laver dem i mini- eller alm. størrelse 😀 de har den lækreste søde/syrlige smag med den fede remonce, som gør dem egnede som en lækker lille eftermiddagskage eller som en sødt lille indslag i eksempelvis en brunch 😀 .. 

Opskriften er til 8-12 stk.

Klik for større version.

Ingredienser
150 g. blødt smør
20 g. rørsukker
½ vaniljestang
1 dl. kærnemælk
25 g. gær
400 g. hvedemel

75 g. marcipan
75 g. blødt smør
75 g. rørsukker
ca. 85 g. rabarber (renset vægt)

Desuden
Ekstra kærnemælk til pensling
Hakkede hasselnødder og evt perlesukker til drys

Fremgangsmåde
Som det første, lunes kærnemælken i en gryde – det må ikke blive for varmt. Tag det derefter af varmen.

Imens skrabes kornene ud af vaniljestangen, og moses sammen med sukkeret. Bland sukker og smør, til en ensartet blød masse.

Når kærnemælken er lun, piskes der grundigt rundt i den, og gæren smuldres ned i, til det er helt opløst.

Bland kærnemælksblandingen med smørmassen. Lidt efter lidt, tilsættes melet, til du har en blød, let og lækker dej.

Lad dejen hæve i 10 minutter, på køkkenbordet.

Imens moses marcipan, det bløde smør og sukker sammen, og rabarberne skylles grundigt, og skæres i mindre stykker.

Rul nu dejen ud på et meldrysset bord, i en cirkelform, lidt ligesom var det en pizza – bare ikke ligeså stor.

Skær nu 8-12 lige store stykker ud af dejen, og fordel en stor teskefuld marcipanremonce på hvert stykke dej. Ovenpå fordeles ca 6-7 stykker rabarber og dejen rulles, som var det croissanter eller pølsehorn, du lavede.

Placer dem på en bagepapirs beklædt bradepande, med det løse dejstykke vendende nedad. Tryk dejen let i enderne, så remoncen ikke render ud under bagning. Lad dem hæve i 45 minutter.

Imens forvarmes ovnen, til 175 graders varmluft. Pensl hornene med kærnemælk og drys med finthakkede hasselnødder og evt. en anelse perlesukker.

Bag hornene i 10-12 minutter, til de er gyldne og lad dem køle af på bradepanden. Server afkølede.

Tip!
Kagerne er bedst at servere, samme dag som de er bagt – da de godt kan være lidt ‘kedelige’ og tørre, dagen efter.

Indeni hornene, kan du også tilsætte æbler i små tern, i stedet for rabarber, en god mørk chokolade i tern eller nutella.

Velbekomme. ___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*