Grøn pasta-pesto salat med broccoli og hasselnødder

Pastasalater er ikke kun nemme at lave, men også lækre som tilbehør til mange forskellige retter, blandt andet grillmaden, her om sommeren. Du kan variere salaterne i det uendelige og ved at anvende fuldkorspasta, holder du dig mæt i længere tid og får derved også godt med fibre i kosten..

Opskriften er til 4 personer
Grøn pasta pesto salat med broccoli og hasselnødder2
Ingredienser
200 g. fuldkorns pastaskruer
Olivenolie og salt

6-7 spk. basilikumspesto
½ hjertesalathoved
½ broccolihoved
½ agurk
1½ håndfuld hasselnøddekerner
1½ håndfuld græskarkerner

Fremgangsmåde
Start med at koge pastaen i letsaltet vand, med en smule olivenolie i.

Imens pastaen koges, klargøres salatens øvrige ingredienser.

Hasselnødderne og græskarkernerne ristes på en varm pande, til græskarkernerne, begynder at tage farve.

Grøntsagerne skylles grundigt og får lov til at dryppe fri for vand.

Hjertesalaten brækkes i mindre stykker, broccolien skæres i små buketter og agurken skæres ud i små tern.

Når pastaen er kogt, til den er al dente, skylles den under koldt vand, hvorefter den blandes med halvdelen af den grønne pesto.

Bland nu resten af ingredienserne deri, sammen med den resterende pesto.

Server nu salaten eller opbevar den på køl, til den skal serveres.

Tips
Salaten kan være super lækker at servere sammen med andre salater, på en buffet, eller til grillmaden.

Den kan også laves med lidt sprødstegt kylling og i stedet serveres som en hovedret i sig selv. Beregn i såfald en større portion, per person.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*